Two Sidebars Example
Example two sidebar layout.

H2 Heading

Nullam eget neque. Nullam imperdiet venenatis ligula. Integer a leo. Nunc consectetur. Maecenas sem. Proin vulputate, massa vel volutpat laoreet, purus erat pretium ligula, eget varius arcu nibh sed libero. Fusce ante. Nullam interdum aliquet metus. Ut ultrices vestibulum tellus. Praesent quis erat. Nam id turpis sit amet neque cursus luctus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Quisque id tortor. In vitae sapien. Nunc quis tellus.

H3 Heading

In erat. Pellentesque erat. Mauris vehicula vestibulum justo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nulla pulvinar est. Integer urna. Pellentesque pulvinar dui a magna. Nulla facilisi.

H4 Heading

Mauris lobortis. Aliquam lacinia purus. Pellentesque magna. Mauris euismod metus nec tortor. Phasellus elementum, quam a euismod imperdiet, ligula felis faucibus enim, eu malesuada nunc felis sed turpis. Morbi convallis luctus tortor. Integer bibendum lacinia velit. Suspendisse mi lorem, porttitor ut, interdum et, lobortis a, lectus. Phasellus vitae est at massa luctus iaculis. In tincidunt.

Comunitats i Entitats de Dades Obertes d'arreu d'Europa.

Les Dades Obertes estan transformant, un altre cop, l'accés i la gestió de la informació. Compartir dades obre les portes a noves possibilitats d'oferir la informació al ciutadà, i de millorar la seva qualitat de vida.

Foto de Shutterstock.com.

CATALUNYA


  Metropolità


  Barcelonès


  Iniciativa Barcelona Open Data

La comunitat
En el seu article de presentació, en el blog de la seva web, l'any 2016, es defineixen de la següent forma:
"Iniciativa Barcelona Open Data és una nova associació. Aquest és un nou espai, el nostre blog, la nostre casa a la xarxa. Vam iniciar aquest projecte aquí a la xarxa, per que els nostres valors són els valors de la xarxa.
Volem estar en xarxa i compartir coneixement i experiències entorn a les Dades obertes amb totes aquelles persones que vulguin col·laborar en la comunitat de Dades obertes que volem construir.
Barcelona iniciativa Open data neix per donar poder a la ciutadania en l’ús de les dades obertes, formar i promoure el coneixement entorn a les dades obertes, així com investigar i donar suport a projectes emprenedors basats en dades.
Les dades obertes són una gran oportunitat social i econòmica, són una font potencial d’oportunitats socials, científiques i econòmiques."

Les seves activitats no només es duen a terme a Barcelona ciutat, sinó que s'extenen a altres ciutats catalanes, on l'entitat col·labora amb iniciatives similars.Web i Xarxes Socials
Web Twitter Facebook Instagram Youtube LinkedIn

  Node ODI Barcelona

La comunitat
Organització de promoció en l'ús de les dades obertes.


Amb el suport a Barcelona d' Iniciativa Barcelona Open Data
Membre d' Open Data Institute

Web i Xarxes Socials
Web Twitter

  Camp de Tarragona


  Tarragonès


  Open DATA Lab Tarragona (OpenDATALabTGN)

Localització
Tarragona Impulsa
Espai Tabacalera
Carrer de Vidal i Barraquer, S/N
43005 Tarragona
La comunitat
Open DATA Lab Tarragona (OpenDATALabTGN) és un espai dedicat a la divulgació, promoció i formació en la reutilització de les dades i la generació de valors econòmics entorn a les dades obertes.
Es crea per a generar un focus de coneixement i generar oportunitats a partir de dades obertes al Camp de Tarragona. L'objectiu és compartir la importància de les dades obertes i promoure l’emprenedoria basada en Open Data.


Impulsat per Iniciativa Barcelona open data, Ajuntament de Tarragona i Fundació Tarragona Smart Mediterranean

Web i Xarxes Socials
Web Twitter

  El potencial de les #DadesObertes en mobilitat
Organitza
Open DATA Lab Tarragona (OpenDATALabTGN)
Data:
14 de març de 2019
Hora:
18:00h
Localització
Tarragona Impulsa
Espai Tabacalera
Carrer de Vidal i Barraquer, S/N
43005 Tarragona
L'event
Vine a descobrir el projecte de #DadesObertes que l'Ajuntament de Reus va impulsar en matèria de mobilitat. Quins reptes han hagut de superar? Quines problemàtiques han hagut de vèncer? Quina serà la propera parada?
Workshop Gratuït amb Invitació a Beers&Chips

  Penedès


  Baix Penedès


  Jornada Smart Cunit
Data:
15 de març de 2019
Horari:
09:30h a 15:00h
Localització
Centre Cívic Cal Cego
Carrer Ponent, 1
43881 Cunit
L'event
Aquest divendres 15 de març té lloc la Jornada Smart Cunit, solucions smart en els serveis públics entre les 9.30h i les 14.30h al Centre Cívic Cal Cego de Cunit.
Es tracta d'una jornada de difusió de bones pràctiques de diferents solucions smart a donar a conèixer i crear un espai de debat als tècnics del sector públic que gestionen serveis públics
Àmbit: Sector Públic província Tarragona
Organitza
LocalTIC - Ajuntament de Cunit
Inscripció
enllaç inscripcions

La Jornada Smart Cunit tindrà lloc el divendres 15 de març de 2019 al Centre Cívic Cal Cego de Cunit.

L'event està programat per a ocupar tot el matí, i finalitza amb un dinar. Està adreçat a professionals que vulguin treballar en relació amb el Sector Públic de la província de Tarragona.
Agenda
09:30h-10:00h
“Estratègia smartcat pel sector públic català”, a càrrec de Joan Duran Bofarull, de l’Àrea d’estratègia de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.
10:00h-10:30h
“Experiències en projectes smart regionals”, a càrrec de Gustavo Cuadrado Moya, Director Executiu de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region.
10:30h-11:00h
“Situació de la ciutat smart (situation room)”, a càrrec de Yolanda Gordi Domínguez, Cap de Projecte City OS de l’Ajuntament de Barcelona
11:00h-11:30h
“Aparcar, l’aplicació de mobilitat integral”, a càrrec de Leonardo Blazquez Nuñez, Responsable TIC de Reus Mobilitat de l’Ajuntament de Reus
11:30h-12:00h
Cafè networking
12:00h-12:30h
“Servei de neteja gestionat amb la plataforma Smart Terrassa amb Sentilo”, a càrrec d’Albert Marín Acevedo, Responsable del Projecte Smart City Terrassa.
12:30h-13:00h
“Projectes smart mediambientals”, a càrrec de Josep M. Prunera Figuerola, Cap de Medi Ambient, Salut Pública, enginyeria i Territori de la Diputació de Tarragona
13:00h-13:30h
“La gestió intel·ligent de l’enllumenat públic”, a càrrec de Mario Alguacil, Director de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
13:30h-14:00h
“Model supramunicipal de serveis públics smart”, a càrrec de Ainhoa Pascualena Lasa, Tècnica en smart region de la Diputació de Barcelona
14:00h-15:00h
Dinar networking
Font: web oficial Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region

REGNE UNIT


  Gran Londres


  Inner London Oriental


  Open Data Institute (ODI)

Localització
3rd Floor, 65 Clifton Street
London EC2A 4JE
Telf.: 020 3598 9395
La comunitat
L'Open Data Institute catalitza l'evolució de la cultura de dades oberta per crear un valor econòmic, ambiental i social. Ajuda a desbloquejar l'oferta, genera demanda, crea i divulga el coneixement per abordar qüestions locals i globals.
Aquesta entitat fa una crida als experts a nivell mundial per tal de col·laborar, incubar, nodrir i orientar noves idees i promoure la innovació. L'ODI ofereix la possibilitat de que tothom aprengui i participi amb dades obertes, i vol empoderar els seus equips per tal d'ajudar a d'altres a través del coaching professional i la tutoria.
L'ODI va ser cofundada l'any 2012 per l'inventor de la web Sir Tim Berners-Lee, i l'expert en intel·ligència artificial Sir Nigel Shadbolt, per mostrar el valor de les dades obertes i defensar l'ús innovador de dades obertes per afectar positivament a tot el món.
L'ODI és una entitat privada independent, sense ànim de lucre, no partidista que, des de la seva creació, ha donat la benvinguda a membres d'alt perfil en el seu consell, com ara la fundadora de Mumsnet, Justine Roberts, la fundadora de Lastminute.com, la baronessa Martha Lane Fox i l'ex comissària europea Neelie Kroes.

Web i Xarxes Socials
Web Facebook Twitter Youtube Instagram Soundcloud Scribd GitHub Vimeo FlickrResta d'Europa: en construcció