InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

Diàspora Ebrenca

Publicat el 01/01/0001

Diàspora Ebrenca
Logo de l'entitat.

Diàspora Ebrenca s'origina en la idea d’associació i connexió entre les persones i les Terres de l’Ebre. El punt (l’origen, el territori) i la línia que les uneix.

Diàspora Ebrenca és una associació formada per persones vinculades a les Terres de l’Ebre, ebrenques d’origen o d’adopció. Vol ser un espai de trobada, participació i xarxa entre la comunitat ebrenca. Es tracta de persones compromeses amb el territori.Anna Zaera, periodista i investigadora: La Diàspora Ebrenca unirà persones ebrenques de moltes generacions que en algun moment hem marxat però mai hem oblidat d’on veníem.

Entre les diverses línies de treball de l'organització trobem la defensa d'un model de desenvolupament del territori que sigui sostenible i que sorgeixi de les necessitats de la gent de les Terres de l’Ebre, que asseguri el futur del territori i reverteixi la situació de despoblament. També apostar per una economia ecofeminista, social i solidària al servei de les persones i de respecte, foment i promoció de la innovació en tots els sectors econòmics.


Judit Monclús, periodista: La Diàspora Ebrenca és una gran iniciativa per connectar gent ebrenca que vivim fora del territori, crear xarxa, compartir interessos i, alhora, guanyar amistats. Espero que en sapiguem fer néixer projectes que reverteixin tant en els que vivim fora com en les nostres terres.

Diàspora Ebrenca aposta per una gestió pública i responsable dels recursos naturals. Així, doncs, s'oposa a una gestió dels recursos naturals basada en la privatització, els transvasaments, la massificació energètica, la sobreexplotació del territori o la destrucció del paisatge.


Cinta Farnós, politòloga: Diàspora ebrenca és complicitat, oci i debat, alhora que una àncora que em permet no deslligar-me d'on soc. És un espai per a continuar sent ciutadana de les Terres de l'Ebre estant fora.

L'associació reivindica la necessitat d’unes infraestructures que garanteixin la connexió de les Terres de l’Ebre amb la resta de país i el món. També treballa per a contribuir que les Terres de l’Ebre siguin un territori lliure de discriminacions de gènere i d’orientació sexual.


Cristina José i Lorente, consultora: M'he sumat a Diàspora Ebrenca per a reconnectar el meu cor amb els paisatges ebrencs, amb el nostre tarannà i amb un bonic parlar que es va perdent vivint tants anys fora. També, per a poder participar i aportar energia en iniciatives que enforteixin el futur de les Terres de l'Ebre.

Diàspora Ebrenca reivindica la memòria històrica, la denuncia del caciquisme, la defensa de la democràcia, la llibertat, la justícia i els drets humans. Es defineix com a un espai assembleari i obert a la diversitat política, sense vinculacions a cap partit.   

   

   

   

   

Inscripcions obertes a l'Innolab de REDESSA


REDESSA ofereix l'Innolab com a punt d'acompanyament a la innovació de les petites i mitjanes empreses reusenques, d'entre 5 i 50 treballadors.

Llegeix Més

La Cambra de Tarragona es suma a la campanya Bons Comerç TGN


Bons Comerç TGN és una iniciativa de l’Ajuntament de la ciutat per fomentar el comerç gràcies a bons descompte de cinc euros que repartirà per bescanviar als establiments comercials, de serveis, hostaleria i restauració de Tarragona.

Llegeix Més

Obert el procés sobre el futur urbanístic del Camp de Tarragona


Durant els primers dies del mes d'octubre es celebra la fase deliberativa del procés obert sobre el futur urbanístic del Camp de Tarragona.

Llegeix Més

El Clúster TIC de la Catalunya Sud ha nomenat Sergi Novo com a Clúster Manager


D'aquesta manera l'associació dóna una nova embranzida per cercar i crear noves oportunitats i dur a terme nous projectes.

Llegeix Més

IB3 : Mai neva a Ciutat


Després d’haver viscut set anys a Londres, na Neus ha hagut de tornar a Mallorca per viure a ca sa mare. Mentre s’enfronta als dubtes de la trentena i retroba els seus amics d’adolescència, emprendrà un nou projecte per intentar cercar sentit a la seva vida: un blog digital amb entrevistes a creadors de les Illes. El blog serà un èxit i Neus aconseguirà una feina a la ràdio, però la seva crisi vital persistirà.

Llegeix Més

IB3 : Treufoc


El grup d’homicidis, amb la inspectora Aina Anglada al capdavant, haurà de descobrir qui és l’autor d’una sèrie de terribles assassinats sense mòbil aparent.

Llegeix Més

Filmin.cat : Hotel Fawlty


Si vols reviure les grans estones passades mentre veies la sèrie Hotel Fawlty durant els primers anys d'emissió de TV3, a Filmin.cat estan disponibles dues temporades, amb sis episodis cadascuna.

Llegeix Més

El Penedès, la Vegueria de les 4 capitals i les 4 comarques


Article d'opinió de Jaume Casañas, alcalde de Cunit: "La incansable feina i l’insubornable esperit de servei al Penedès de l’Associació Pro Vegueria Penedès, va tornar a donar fruits. Un debat amb la presència dels 4 alcaldes i alcaldesses de les capitals comarcals de la Vegueria, on es parlava de futur."

Llegeix Més

#SINERGENTs “cibervulnerabilitat: quan el nostre món digital penja d’un fil de fibra o d’un pen”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Aquesta setmana, la Universitat Autònoma de Barcelona ha patit un ciberatac que els ha deixat indefensos i que no els permetrà tornar a la normalitat digital fins Nadal havent de revisar 10.000 ordinadors."

Llegeix Més

Ja està disponible el quart número del NOTICIARI


La publicació de l'Associació de veïns Sant Salvador i Sant Ramón ja està disponible en format PDF per ser descarregada. Consulta la notícia i trobaràs l'enllaç.

Llegeix Més

Martina diRosso - Summer Girl


La tarragonina ha tret un nou tema aquest agost

Enllaç Extern

Netta - CEO


La cantant israeliana Netta, que va guanyar el Festival d'Eurovisió 2018, ha publicat aquest octubre un nou videoclip: CEO

Enllaç Extern