InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

471 milions d'euros per a les obres en infraestructures ferroviàries catalanes durant els propers mesos

Publicat el 21/04/2022

L'adaptació de l'actual túnel de Castellbisbal per a la instal·lació posterior de l'amplada internacional en aquest tram suposarà una inversió de 152,85 milions d'euros. Des de les 20.00 hores del 23 d’abril fins a les 06.00 del dia 24, hi haurà un servei alternatiu per carretera entre Castellbisbal i Martorell per a tots els trens de la línia R4.

El secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, ha presentat aquest mes d'abril a Barcelona les principals actuacions que Adif, Adif Alta Velocitat i Renfe duran a terme durant els propers mesos a la xarxa ferroviària de Catalunya. Les obres, de gran complexitat tècnica i de planificació, suposaran un impuls decidit al Pla de Rodalies i consistiran principalment en la integració del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat i la remodelació de l'estació de Molins de Rei, així com pel desenvolupament del Corredor Mediterrani al túnel de Castellbisbal i l'avenç del sector Sant Andreu-La Sagrera, amb actuacions a la nova estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal i el trasllat del corredor d'amplada convencional Barcelona-Granollers-Portbou (línies R2 i R11) pel interior de la futura estació de La Sagrera.La inversió destinada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) al seu desenvolupament s'elevarà a més de 471 milions de euros.

Per comunicar les afectacions que aquestes actuacions provocaran al servei de Rodalies, Adif i Renfe han dissenyat el pla de comunicació i atenció al client 'Transformem Rodalies' que de forma detallada explicarà les modificacions que es produeixin a la circulació de trens a Catalunya. D'aquesta manera, el segell Transformem Rodalies permetrà als clients visualitzar de forma àgil i senzilla totes les informacions que puguin provocar una modificació en els seus hàbits diaris de desplaçament. Aquest pla farà ús de tots els canals de comunicació, tant interna com externa, que garanteixin que la informació arriba als ciutadans.


Una de les actuacions més destacades serà l'adaptació de l'actual túnel de Castellbisbal, al tram Martorell-Castellbisbal, per a la posterior instal·lació de l'amplada internacional en aquest tram, conegut com a Porta d'Europa del Corredor Mediterrani.

L'objectiu d'aquesta actuació és preparar la infraestructura per enllaçar aquest tram amb ample estàndard amb els ja realitzats cap al nord entre el Nus de Castellbisbal i la frontera francesa, i amb els que actualment es troben en execució al sud, entre el Nus de Vila -seca, Sant Vicenç de Calders i Martorell, i amb els que s'estan materialitzant a les diferents comunitats autònomes que formen part del Corredor. Per fer l'adaptació de l'actual túnel de Castellbisbal, es reobrirà al trànsit l'antic túnel de Costablanca, de més de 800 m de llargada, un cop executades les obres de renovació. Això permetrà disposar d'una via quan es duguin a terme les actuacions al túnel de Castellbisbal. En el futur, l'obertura del túnel de Costablanca també contribuirà a incrementar la capacitat del trajecte i augmentar la flexibilitat i la capacitat operativa de l'explotació ferroviària en aquest tram que disposarà de tres vies generals. D'altra banda, i en aquest marc, també es duran a terme obres al tram Martorell-Sant Vicenç de Calders, com ara la renovació de la superestructura, la implantació del tercer carril, l'adequació de l'electrificació, l'ampliació de vies d'apartat fins als 750 m i la construcció de nous passos inferiors per a la supressió de passos a nivell. Aquests treballs tenen un pressupost de 134,23 milions d'euros.


Afectacions en la R4 de Rodalies (Sant Vicenç de Calders – Manresa per Martorell)

El desenvolupament de les obres, de gran complexitat tècnica, serà incompatible amb el manteniment del servei ferroviari, en executar-se sobre línies en servei. Per això, a partir del proper 23 d'abril i fins al febrer de 2023, es limitarà la capacitat operativa i s'ha dissenyat una reprogramació dels serveis a les línies R4, R8 i R1 amb l'objectiu de facilitar la mobilitat dels usuaris durant aquest període. Els trens que habitualment inicien o finalitzen el seu recorregut a Martorell ho faran des de Castellbisbal. Hi haurà un servei de reforç amb bus complementari entre Castellbisbal i Martorell. Els trens amb origen o destinació Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès de la R4 no es veuran afectats.


Afectacions en la R8 de Rodalies (Martorell – Granollers Centre per Cerdanyola Universitat)

Els trens iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a l’estació de Rubí. Un servei alternatiu per carretera cobrirà el tram entre Martorell, Castellbisbal i Rubí.Sempre et preguntes si hi ha prou oferta de sèries on es xerri català?

Doncs a IB3 Televisió en tenen una llarga llista, i de tot tipus. T'atreveixes a endevinar el nom de les cinc sèries d'IB3 que apareixen en aquest resum?

IB3

Enllaç Extern

Wie geht's in Barcelona?

Konsultieren Sie die Schlagzeilen der von www.barcelonalemany.com veröffentlichten Nachrichten. Consulta els titulars de les notícies que publica www.barcelonalemany.com

Sèries

Vols saber de quines sèries pots gaudir a plataformes i televisions? InfoPunt t'ofereix una selecció per a que en puguis gaudir.

Principalment t'oferirem una relació de sèries que tinguin versió original o doblada en català.

Plataformes i Televisió


La URV als rànquings internacionals

QS World University Rankings by Subject

Llegeix Més


Jornada online sobre el sincrotró ALBA per a empreses

29 d'abril de 2022

Llegeix Més


2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris del 20 al 28 de maig

Sitges

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més


Convocatòria de subvencions per al foment de l’activitat esportiva, oberta fins l'11 de març

Reus

Llegeix Més


2 noves línies de bus de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a Tarragona i Reus

ATM Camp de Tarragona

Llegeix Més

#SINERGENTs: Tecnodiplomacia o humanisme tecnològic.


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "L'acord va més enllà de la digitalització i busca la projecció exterior i el lideratge, a través d'una política exterior tecnològica, quelcom que seria nou a Alemanya i que ja practiquen països com Dinamarca amb les seves Ambaixades Tecnològiques, EUA amb l’ anunciada estructura del Departament d'Estat per defensar els seus interessos en assumptes tecnològics, o les reunions d'alt nivell d'Emmanuel Macron amb les Big Tech."

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

Pla Director Urbanístic del Sistema Metropolità


Article d'opinió de Josep-Maria Arauzo-Carod (ECO-SOS i Universitat Rovira i Virgili). "Aquesta és la 2ª àrea metropolitana de Catalunya per darrere de la de Barcelona, però a diferència d’aquesta amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el Camp no disposa d’una estructura de governança que permeti un govern conjunt d’aquest territori."

Llegeix Més

L'ISE 2022 arriba finalment a Barcelona


Després de 16 anys a Amsterdam, l'esdeveniment més important de l'audiovisual a Europa arriba a la Ciutat Comptal. Més de 800 expositors, repartits en sis Zones Tecnològiques en cinc pavellons de la Gran Via, mostraran les novetats en el món audiovisual.

Barcelona

Llegeix Més

Finalitza la Mobile Week Barcelona 2022


La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants.

Barcelona

Llegeix Més


Mobile Week a Sant Pere de Ribes

La Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes acollirà la conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, el dia 11, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig respectivament, a càrrec d’Albert Gil López, en dues sales diferents.

Mobile Week

Llegeix Més

2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris


El certamen se celebra del 20 al 28 de maig i oferirà una programació protagonitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ i dirigida a tots els públics.

En el marc del certamen, la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sitges organitza la primera jornada de guionistes Endimaris Script que comptarà amb la participació de la directora de cinema, Judith Colell; el director, Alberto Evangelio; i el productor cinematogràfic, David Matamoros.

Sitges

Llegeix Més

#VineAlsTeusMuseus


Els Museus de Reus ofereixen portes obertes a totes les exposicions, tant a les temporals com a les permanents, com a part d'aquesta campanya. Visites gratuïtes els dies 12, 13, 14 i 16 d’abril en el seu horari habitual, al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i al d’Art i Història.

Reus

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més

Barraques 2022


Les Barraques de Sitges presenten el cartell complet del 2022

Del 12 al 15 d'agost

Llegeix Més

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més