InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

L'Eix Cívic impulsarà la gran transformació del paisatge urbà de Salou

Publicat el 03/05/2022

ATM Camp de Tarragona / Ajuntament de Salou. Foto de nito / Shutterstock.com
Salou.

Es construirà una gran avinguda de quasi 2 km, prioritzant la creació d’un àmbit urbà sostenible, inclusiu, social i de convivència, i de dinamització econòmica. El projecte avança amb el procés de participació ciutadana, que va tenir lloc el passat dijous, 28 d’abril, on es va presentar a una trentena de persones l’avantprojecte d’Eix Cívic, amb les característiques i les solucions urbanístiques adoptades.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, i del cap dels Serveis Tècnics Municipals, Lluís Serra, va presentar ahir 2 de maig, en roda de premsa l’avantprojecte de l’Eix Cívic, mitjançant les imatges en 3D, que donen idea clara de la magnitud de la transformació urbana que comportarà el seu desenvolupament, ordenant l’espai amb criteris de sostenibilitat. Aquest gran canvi representarà un increment de la qualitat de vida pels residents i una millora de l’experiència per als visitants, els quals escullen Salou, fonamentalment, per dur a terme activitats com passejar, anar a la platja i gaudir de la gastronomia, segons indica l’informe de la demanda turística de 2021 d’Eurecat.L’obra té un cost aproximat de 14 milions. És previst que comenci el 2025 i que finalitzi cap el 2027.

A l’espai que ocupa la via fèrria i un cop desmantellades les vies del tren, prevista per finals de l’estiu i que s’iniciarà per l’Hospitalet de l’Infant-Vandellòs, es construirà una gran avinguda per a vianants i serveis paral·lela als passejos de la línia de costa, amb amples zones blaves/verdes i arbrades, que esponjarà l’espai urbà i articularà una nova mobilitat més permeable, amb l’obertura de connexions transversals, amb nous encreuaments (fins a 7 en total), i que serà adaptada per a la circulació dels transports sostenibles, com el tramvia i la bicicleta.


A nivell urbanístic, cal destacar la integració d’elements històrics de la zona, marcant un conjunt monumental i històric que inclourà la Torre Vella, l’Estació del Carrilet i l’Església de Santa Maria, entre altres elements.

A més, l’Eix Cívic inclou un gran parc central, una plaça cívica de gairebé 2 hectàrees, davant de la Torre Vella, que crearà un nou espai de centralitat urbana, que potenciarà la socialització i millorarà l’entorn, amb una adequada relació amb el conjunt urbà i generant nous espais lliures i equipaments públics, com el pàrquing soterrani projectat per a més de 500 places. Cal recordar que amb els Fons Next Generation es reforçaran els pàrquings dissuasius per donar més facilitat d’aparcament.


L’Eix Cívic ocuparà 64.976 metres quadrats de sòl, dels quals 56.235 metres quadrats seran de sòl públic (86,55%) i 8.741 metres, de sòl privat (13,45%).

Es comptarà, també, amb uns edificis d’habitatges, amb ús comercial, amb la intenció de dinamitzar l’activitat econòmica i comercial, i millorar el paisatge urbà. Els habitatges protegits en règim genèric seran 99 i els lliures, 207. També es construirà un edifici de 8 plantes que representarà la centralitat de l’Eix Cívic, respecte a totes les edificacions.


L’edificabilitat total és de 32.272 metres quadrats, mentre que l’edificabilitat residencial és de 28.059 metres quadrats i la de les activitats (comercials i professionals) és de 4.213 metres quadrats.


Sempre et preguntes si hi ha prou oferta de sèries on es xerri català?

Doncs a IB3 Televisió en tenen una llarga llista, i de tot tipus. T'atreveixes a endevinar el nom de les cinc sèries d'IB3 que apareixen en aquest resum?

IB3

Enllaç Extern

Wie geht's in Barcelona?

Konsultieren Sie die Schlagzeilen der von www.barcelonalemany.com veröffentlichten Nachrichten. Consulta els titulars de les notícies que publica www.barcelonalemany.com

Sèries

Vols saber de quines sèries pots gaudir a plataformes i televisions? InfoPunt t'ofereix una selecció per a que en puguis gaudir.

Principalment t'oferirem una relació de sèries que tinguin versió original o doblada en català.

Plataformes i Televisió


La URV als rànquings internacionals

QS World University Rankings by Subject

Llegeix Més


Jornada online sobre el sincrotró ALBA per a empreses

29 d'abril de 2022

Llegeix Més


2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris del 20 al 28 de maig

Sitges

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més


Convocatòria de subvencions per al foment de l’activitat esportiva, oberta fins l'11 de març

Reus

Llegeix Més


2 noves línies de bus de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a Tarragona i Reus

ATM Camp de Tarragona

Llegeix Més

#SINERGENTs: Tecnodiplomacia o humanisme tecnològic.


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "L'acord va més enllà de la digitalització i busca la projecció exterior i el lideratge, a través d'una política exterior tecnològica, quelcom que seria nou a Alemanya i que ja practiquen països com Dinamarca amb les seves Ambaixades Tecnològiques, EUA amb l’ anunciada estructura del Departament d'Estat per defensar els seus interessos en assumptes tecnològics, o les reunions d'alt nivell d'Emmanuel Macron amb les Big Tech."

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

Pla Director Urbanístic del Sistema Metropolità


Article d'opinió de Josep-Maria Arauzo-Carod (ECO-SOS i Universitat Rovira i Virgili). "Aquesta és la 2ª àrea metropolitana de Catalunya per darrere de la de Barcelona, però a diferència d’aquesta amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el Camp no disposa d’una estructura de governança que permeti un govern conjunt d’aquest territori."

Llegeix Més

L'ISE 2022 arriba finalment a Barcelona


Després de 16 anys a Amsterdam, l'esdeveniment més important de l'audiovisual a Europa arriba a la Ciutat Comptal. Més de 800 expositors, repartits en sis Zones Tecnològiques en cinc pavellons de la Gran Via, mostraran les novetats en el món audiovisual.

Barcelona

Llegeix Més

Finalitza la Mobile Week Barcelona 2022


La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants.

Barcelona

Llegeix Més


Mobile Week a Sant Pere de Ribes

La Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes acollirà la conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, el dia 11, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig respectivament, a càrrec d’Albert Gil López, en dues sales diferents.

Mobile Week

Llegeix Més

2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris


El certamen se celebra del 20 al 28 de maig i oferirà una programació protagonitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ i dirigida a tots els públics.

En el marc del certamen, la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sitges organitza la primera jornada de guionistes Endimaris Script que comptarà amb la participació de la directora de cinema, Judith Colell; el director, Alberto Evangelio; i el productor cinematogràfic, David Matamoros.

Sitges

Llegeix Més

#VineAlsTeusMuseus


Els Museus de Reus ofereixen portes obertes a totes les exposicions, tant a les temporals com a les permanents, com a part d'aquesta campanya. Visites gratuïtes els dies 12, 13, 14 i 16 d’abril en el seu horari habitual, al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i al d’Art i Història.

Reus

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més

Barraques 2022


Les Barraques de Sitges presenten el cartell complet del 2022

Del 12 al 15 d'agost

Llegeix Més

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més