Torna l'activitat firal i de congressos a Catalunya


Advanced Factories acostarà l'automatització, la robòtica i els fons NextGenerationEU a la indústria per a millorar la seva competitivitat

Advanced Factories se celebrarà del 8 al 10 de juny en el CCIB de Barcelona i es convertirà en la primera fira i congrés presencial de Catalunya en 2021.

Els titulars d'Info i Punt


XIII Trobada Empresarial Iberoamericana, a Andorra la Vella, els dies 19 i 20 d’abril de 2021. El Melià Sitges ha acollit la jornada: 'La intel·ligència artificial com a revulsiu del turisme' . L'Ajuntament de Tortosa i la URV han presentat aquest 8 d'abril el la estratègic Tortosa 2020-2030. Els Caps de Setmana amb Història tornen a Cambrils l'11 d'abril. Festival Lletra Viva de Botarell Del 23 al 25 d'abril.

8 d'abril de 2021

L'esperança de vida cau en més d'un any i mig a Espanya durant el 2020


Segons EUROSTAT, l’esperança de vida va disminuir el 2020 a tota la Unió Europea.

L'esperança de vida cau en més d'un any i mig a Espanya durant el 2020. Segueix Bulgària, amb una caiguda d'un any i mig, i Lituània, Polònia i Romania, amb una caiguda d'1'4 anys en l'esperança de vida.

L’esperança de vida en néixer ha augmentat durant la darrera dècada a la UE: les estadístiques oficials revelen que l’esperança de vida ha augmentat, de mitjana, més de dos anys per dècada des dels anys seixanta. No obstant això, les darreres dades disponibles suggereixen que l'esperança de vida es va estancar o fins i tot va disminuir en els darrers anys en diversos estats membres de la UE.


8 d'abril: L’Rt baixa a 0,9

COVID-19


Com puc fer més “Circular” el meu negoci?

Taller online de la Cambra BCN. Sovint sentim parlar d’economia circular però què significa? I sobretot, com es pot aplicar al sector del turisme?


Es presenten al·legacions al Pla per a la Protecció del Delta

Unió de Pagesos exigeix l’aturada del Pla de Protecció del Delta i denuncia l’Estat a Europa per l’incompliment de directives ambientals


Binter : nova ruta aèria amb Canàries

Aeroport de Reus


Disturbis relacionats amb el Brexit

Irlanda del Nord

La logística, un motor per a Catalunya


Presentació de l'Estudi "La logística, un motor per a Catalunya"

La Cambra de Barcelona i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) presenten l’estudi "La logística, un motor per a Catalunya".

L’estudi també té com a objectiu posar en valor el pes econòmic d’aquest sector al territori i reivindicar-lo com a activitat tractora d’ocupació estable i de valor afegit, sostenibilitat i innovació tecnològica. Tanmateix, s’exposaran quins problemes afronten les empreses i els eixos que estan transformant la indústria. La presentació tindrà lloc el dijous, 8 d’abril, en format virtual i presencial.

Han mort les oficines?


Han mort les oficines? El futur de treball: flexible i amb coworkings!

Un interessant webinar especialment dirigit a gestors/es i dinamitzadors/es d’espais de coworking i persones interessades en les noves formes de treball. A càrrec de Julien Palier, CEO & Co-fundador @ Daysk.com

És evident que la COVID-19 ha forçat un profund canvi organitzatiu en els entorns de treball. Amb la sobtada i accelerada incursió del teletreball, les empreses s'enfronten a nous i diversos reptes, com són la seguretat informàtica, les interaccions dels equips, o l'optimització dels costos dels edificis buits, entre molts altres.


I Congrés de Màrqueting Gastronòmic de Catalunya


Neapolis, Agència d’Innovació

Vilanova i la Geltrú


Zaljubljena

Nuša Derenda i Isaac Palma


Abreißen

Revolverheld


Millor amb tu

Marcel i Júlia


Dark side

Blind Channel


Amen

Ana Soklič


The lucky one

Uku Suviste


Irgendwann ist jetzt

Max Giesinger

theHub Channel
La nostra playlist de videos destacats per a vosaltres.

Col·labora!

Dóna suport per a poder continuar donant un servei gratuït als nostres usuaris. Moltes gràcies.

Donant Bronze : 5€

Donant Argent : 10€

Donant Or : 25€

Pobles Abandontats


Els pobles abandonats. Els paisatges oblidats del Baix Camp i el Priorat

Des de l'Institut Ramon Muntaner s'ha impulsat un projecte sobre els pobles abandonats, una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori.

Carrutxa s'hi suma, aportant un estudi centrat en els pobles abandonats del Baix Camp i el Priorat, donant com a resultat una jornada virtual titulada Els pobles abandonats. Els paisatges oblidats del Baix Camp i el Priorat, que es durà a terme els dies 27 de març i 10 d'abril a través del canal de YouTube de l'entitat.

La Biblioteca de Torreforta anirà al Mercat


L'alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà, i la directora de la Biblioteca Pepita Ferrer, Montse Recasens. Foto: David Oliete - Mercats de Tarragona.

La futura ubicació quadriplicarà l’espai actual i convertirà l’equipament en motor comercial i cultural del barri

L'Ajuntament de Tarragona obre el procés de licitació del projecte executiu de la nova Biblioteca Pública de Torreforta, que es traslladarà al Mercat del barri. La nova ubicació, quadruplicarà l’espai d’ús de la biblioteca, que disposarà de 1.300 metres quadrats. Així ho ha comunicat l’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, el dimarts 16 de març de 2021 al Mercat de Torreforta durant una visita per commemorar els 39 anys de la seva obertura.

La 2ona edició de l'Startup Weekend es celebra aquest abril a Tortosa


Sis mesos després de la primera edició, i amb dues startups ja engegades, l'equip d'StartSud prepara un nou Startup Weekend.

StartSud és una plataforma de creació, acceleració i promoció de Startups digitals compromesa amb la comunitat emprenedora de la Catalunya Sud

L'esdeveniment es celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril de 2021, combinant activitats en format online amb d'altres de presencials, que es duran a terme al Campus de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa. StartSud busca emprenedors i projectes per crear empreses a la Catalunya Sud.

Diàspora Ebrenca


Les Terres de l'Ebre, nexe d'unió

Diàspora Ebrenca s'origina en la idea d’associació i connexió entre les persones i les Terres de l’Ebre. El punt (l’origen, el territori) i la línia que les uneix.

Entre les diverses línies de treball de l'organització trobem la defensa d'un model de desenvolupament del territori que sigui sostenible i que sorgeixi de les necessitats de la gent de les Terres de l’Ebre, que asseguri el futur del territori i reverteixi la situació de despoblament.

Vilanova, dintre del projecte europeu SCORE


El Projecte europeu SCORE aplicarà tecnologia innovadora a l'anàlisi, diagnosi i prevenció dels efectes del clima

Vilanova i la Geltrú és una de les tres ciutats europees que serà laboratori del projecte SCORE de millora de la resiliència de les ciutats costaneres davant dels efectes del canvi climàtic.

La iniciativa europea SCORE (Smart Control Of the climate Resilience in European coastal cities), desenvoluparà a VNG un laboratori que recollirà dades, les analitzarà i proposarà estratègies per a resoldre efectes de fenòmens com l'augment del nivell del mar i els esdeveniments meteorològics extrems.

Actua, l’agència de desenvolupament econòmic d’Andorra.


El nou motor per a l'emprenedoria a Andorra.

Formada per Actua Empresa i Actua Innovació, és un actor clau en la millora de la competitivitat, la innovació i la sostenibilitat de l’economia andorrana.

Entre altres funcions, Actua impulsa sectors clau per a la diversificació de l’economia, és motor en la millora del sector públic i l’entorn microeconòmic, capta i acompanya la inversió estrangera i local en sectors clau, dona suport a les empreses andorranes per ser més competitives, etc.

ACTINN és el Clúster de la Innovació i Noves Tecnologies d’Andorra.


Les empreses andorranes també volen ser presents al mapa mundial.

Es tracta d'una associació sense ànim de lucre, que neix de la col·laboració d’empreses i entitats impulsada per la Iniciativa ACTUA i constituïda el vint-i-sis de Novembre del 2015.

L’objectiu principal d’ACTINN és de ser un punt d’influència, de consulta i de referència per tota iniciativa que es vulgui realitzar en l’àmbit d’actuació de l’associació, afavorint i facilitant el desenvolupament d’iniciatives empresarials que s’estableixin a Andorra.