InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

Any Francesc Català-Roca 2022

Publicat el 27/03/2022

Generalitat de Catalunya
Any Francesc Català-Roca 2022

La imatge institucional de la commemoració dels 100 anys del naixement de Francesc Català-Roca s’ha dissenyat a partir d’un autoretrat del fotògraf fet a Barcelona l’any 1952, que es conserva al Fons Fotogràfic F. Català-Roca - Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Francesc Català-Roca (Valls 1922 - Barcelona 1998) és el fotògraf català més important del segle XX. Una figura influent a escala estatal, l’obra del qual es mesura amb les primeres figures de la fotografia universal. Vallenc de naixement, el seu pare, Pere Català i Pic, el va introduir en les noves idees de la comunicació per imatges de les avantguardes europees. Després de treballar des de molt jove al seu costat al Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya durant el temps de guerra i més tard a l’estudi familiar, es va independitzar el 1947. Des de llavors va desplegar totes les habilitats del fotògraf professional com a reporter per a Destino, Gaceta Ilustrada o La Vanguardia; com a fotògraf del Ministeri de Turisme il·lustrant guies i fent pòsters amb un estil molt personal; i com a fotògraf industrial de tota mena, retratista de personalitats, autor de nombrosos llibres de temàtiques molt variades i col·laborador amb artistes i escriptors de primera línia, com ara Miró, Josep Pla, Josep Maria Sert, etc.Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps. Exposició. Del 22 d'abril al 26 de juny del 2022. Inauguració: 22 d'abril, 20 h. Museu de Valls. Valls.

La col·lecció fotogràfica del Museu de Valls es va iniciar l'any 2000 amb l'adquisició de fotografies de Pere Català Pic. Des d'aleshores ha anat creixent amb la incorporació de fotografies dels germans Francesc i Pere Català, i dels seus contemporanis: Otto Lloyd, Agustí Centelles, Emili Godes, Xavier Miserachs. Joan Colom, Oriol Maspons, Colita, Ramon Massats, Ricard Terré, Leopoldo Pomés, Pilar Aymerich, Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Toni Catany, Toni Cumella, Manel Esclusa, Humberto Rivas, Ferran Freixa, Marta Povo, Ouka Leele, etc. Una selecció d'aquest fons format per més de tres-centes imatges es mostra en aquesta exposició.


Francesc Català-Roca. Un llibre per Valls. Exposició. De l'1 de juny al 31 de juliol de 2022. Institut d'Estudis Vallencs. Valls.

La ciutat de Valls va encarregar per les Festes Decennals de 1991 un llibre a Francesc Català-Roca sobre Valls i l'Alt Camp. En l'exposició es presenten les fotos originals del llibre i alguna que finalment no es va publicar.


Els Dalí de Català-Roca. Exposició. Del 26 de juliol al 3 de setembre de 2022. Centre de Lectura de Reus. Reus.

Exposició produïda pel Museu de Valls i comissariada per Jordi París Fortuny.


Els Català, fotògrafs d'un segle. Exposició. De l'1 de novembre de 2022 al 31 de gener de 2023. Museu de Valls. Valls.

El Museu d'Història de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya han produït una mostra sobre la nissaga dels fotògrafs Català. La primera itinerància de l'exposició es podrà veure a Valls, lloc de naixement de tots ells.   

Món Notícies (12/07/2022)

Gazprom redueix subministrament gas a Itàlia. Crisi a Ucraïna: Ajuts a empreses alemanyes. El primer ministre eslovè visita Berlín. Les dades de mil milions de persones, a la venda al mercat negre,

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern


Zoo

Panya

País Valencià

Enllaç Extern


Maria Jaume

Me desplom

Balears

Enllaç Extern

Xarxa d'Oficines a l'Exterior d’ACCIÓ

Directori de la xarxa d'oficines a l'exterior d'ACCIÓ - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern

Newsletter

Recull de Notícies i Agenda 12/07/2022

Enllaç Extern


Rufino Mesa

Pacte amb la Natura

iTGN

Enllaç Extern

Sóc la d'ahir


Samantha

País Valencià

Enllaç Extern

Nova secció a InfoPunt: iTGN Videos!

A partir d'ara podreu accedir a les seves creacions des de la nostra app.

Gràcies a iTGN per confiar en nosaltres per poder compartir la vostra creació audiovisual

iTGN

Ets d'Euforia de TV3 ? Ets de DueldeVeus d'Àpunt ? O t'apuntes a ambdós?


T'ho penses perdre?

Dos projectes de talents musicals com el català #EufòriaTV3 i el valencià #DueldeVeus posen sobre la taula que l'entreteniment en el nostre idioma és possible. Tindrà continuïtat aquest petit esclat de màgia?

TV3 / Àpunt

Enllaç Extern

Barcelona acull el Barcelona Deep Tech Summit aquest setembre

Barcelona celebrarà el primer congrés Deep Tech per posicionar l’emprenedoria de base científica a la ciutat

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern


Sergi Quiñonero

Art i Natura

iTGN

Enllaç Extern


Pere Fort/ Púlsar Art total

La persistència de l'inexistent (Work in progress)

iTGN

Enllaç Extern

#SINERGENTs: Tecnodiplomacia o humanisme tecnològic.


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "L'acord va més enllà de la digitalització i busca la projecció exterior i el lideratge, a través d'una política exterior tecnològica, quelcom que seria nou a Alemanya i que ja practiquen països com Dinamarca amb les seves Ambaixades Tecnològiques, EUA amb l’ anunciada estructura del Departament d'Estat per defensar els seus interessos en assumptes tecnològics, o les reunions d'alt nivell d'Emmanuel Macron amb les Big Tech."

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

Pla Director Urbanístic del Sistema Metropolità


Article d'opinió de Josep-Maria Arauzo-Carod (ECO-SOS i Universitat Rovira i Virgili). "Aquesta és la 2ª àrea metropolitana de Catalunya per darrere de la de Barcelona, però a diferència d’aquesta amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el Camp no disposa d’una estructura de governança que permeti un govern conjunt d’aquest territori."

Llegeix Més

L'ISE 2022 arriba finalment a Barcelona


Després de 16 anys a Amsterdam, l'esdeveniment més important de l'audiovisual a Europa arriba a la Ciutat Comptal. Més de 800 expositors, repartits en sis Zones Tecnològiques en cinc pavellons de la Gran Via, mostraran les novetats en el món audiovisual.

Barcelona

Llegeix Més

Finalitza la Mobile Week Barcelona 2022


La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants.

Barcelona

Llegeix Més


Mobile Week a Sant Pere de Ribes

La Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes acollirà la conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, el dia 11, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig respectivament, a càrrec d’Albert Gil López, en dues sales diferents.

Mobile Week

Llegeix Més

2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris


El certamen se celebra del 20 al 28 de maig i oferirà una programació protagonitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ i dirigida a tots els públics.

En el marc del certamen, la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sitges organitza la primera jornada de guionistes Endimaris Script que comptarà amb la participació de la directora de cinema, Judith Colell; el director, Alberto Evangelio; i el productor cinematogràfic, David Matamoros.

Sitges

Llegeix Més

#VineAlsTeusMuseus


Els Museus de Reus ofereixen portes obertes a totes les exposicions, tant a les temporals com a les permanents, com a part d'aquesta campanya. Visites gratuïtes els dies 12, 13, 14 i 16 d’abril en el seu horari habitual, al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i al d’Art i Història.

Reus

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més

Barraques 2022


Les Barraques de Sitges presenten el cartell complet del 2022

Del 12 al 15 d'agost

Llegeix Més

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més