InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net
 Tarragona  

Tarragona - Agenda d'activitats i Notes d'Actualitat

.Agenda i Actualitat

  Agenda d'activitats i recull d'actualitat de la ciutat de Tarragona (Tarragonès - Catalunya). Visitar enllaç per accedir-hi.agenda

Consulteu l'agenda oficial per tal de conèixer els últims canvis en la programació dels esdeveniments.Digital Marketing Management

Digital Marketing Management

Curs Online . Marketing
Marketing Digital
      

Cambra Tarragona. Av. Pau Casals, 17. 43003 - Tarragona. 

Del 23/09/2021 al 23/12/2021

Curs de 100h

El 23 de setembre començarà, a través del Campus Empresarial Virtual de la Cambra de Tarragona, el curs “Digital Marketing Management, una proposta online de 100 hores que clourà el 23 de desembre.


L'objectiu principal d'aquest curs és dotar l'alumne de tots els coneixements necessaris per desenvolupar una estratègia de màrqueting digital en la seva totalitat. També conèixer les eines òptimes que l'ajudin a augmentar les seves capacitats d'estratègia, comunicació online i gestió de xarxes socials. Descobrir conceptes relacionats amb neuromàrqueting, màrqueting relacional, màrqueting viral, màrqueting d'afiliació i aprengui com crear un pla de màrqueting digital on els posi en pràctica. Disposar dels coneixements adequats per posar en marxa un lloc web, millorar la seva usabilitat i conèixer les funcions bàsiques de WordPress i Google Analytics. Controlar tècniques com Social Selling, SEO, SEM, email màrqueting per tal d'establir una comunicació eficaç amb el potencial client i augmentar les vendes a internet.

Anàlisi comptable i financera

Anàlisi comptable i financera

Curs Online . Finances

      

Cambra Tarragona. Av. Pau Casals, 17. 43003 - Tarragona. 

Del 28/09/2021 al 30/11/2021

Curs de 50h

Tens un negoci? Com portes l’anàlisi comptable i financer? . Josep Palmés, economista i màster en finances per l’escola de negocis ESADE, serà el docent que impartirà “Anàlisi comptable i financer”, el curs que a partir del 28 de setembre organitzarà la Cambra de Tarragona a través del seu Campus Empresarial Virtual.


Aquesta proposta formativa, permetrà als alumnes interpretar, diferenciar i valorar correctament des del punt de vista comptable i financer la informació representada en els estats comptables anuals. I també analitzar la informació comptable mitjançant l'ús de tècniques d'anàlisi econòmica, financera i patrimonial.

Finances per a directius no financers

Finances per a directius no financers

Curs Presencial . Finances

      

Cambra Tarragona. Av. Pau Casals, 17. 43003 - Tarragona. 

Del 08/11/2021 al 17/11/2021

8,10,15 i 17 de novembre de 2021, de 16 a 20 hores.

A l’empresa, qualsevol decisió té un impacte financer directe o bé indirecte que cal saber dimensionar. Així doncs, tant empresaris com directius s’enfronten contínuament davant la presa de decisions en el camp de les finances. Tota decisió econòmica, relacionada amb la inversió, impactarà, sí o sí en les finances.


Tant l’empresari com el directiu han de saber interpretar les eines d’anàlisi i les solucions per emprendre noves inversions, impulsar el creixement, garantir la continuïtat i assegurar la rendibilitat de l’empresa.

Introducció a Il barbiere di Siviglia

Introducció a Il barbiere di Siviglia

Xerrada . Òpera

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 12/11/2021

De 18:30h a 19:00h

Com ve sent habitual amb totes les representacions operístiques, els Amics de l'Òpera de Tarragona oferiran una xerrada prèvia per a contextualitzar l'òpera.


El professor Josep Maria Rota Aleu parlarà del procés de gestació de l'òpera de Rossini, així com de la importància d'aquesta, i descriurà l'argument, els personatges i les veus.

Il Barbiere di Siviglia

Il Barbiere di Siviglia (Gioacchino Rossini 1792-1868). Cor Amics de l’Òpera de Sabadell. Orquestra Simfònica del Vallès.

Espectacle . Òpera

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 12/11/2021

De 19:00h a 20:30h

La longevitat d'il Barbiere di Siviglia de Rossini. Estrenada a Roma el 20 de febrer de 1816, en mig d'una tempesta de protestes que va canviar de signe a la segona representació (l'endemà), va significar per al compositor l'èxit més grandiós de tota la seva carrera. Aquesta perpetuació de l'èxit el deu en part aquesta obra a la gràcia del text de Beaumarchais (Le Barbier de Séville, 1775), bastant ben adaptat a la llengua italiana pel llibretiste Cesare Sterbini (1784-1831).


Aquesta feliç conjunció de text i música és la que ha donat a aquesta òpera la seva poc habitual longevitat en escena. El Barbiere que ens presenta novament l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell té el mèrit poc freqüent d'haver sobreviscut durant dos segles malgrat els notables canvis estètics pels quals ha passat el món de l'òpera, des de l'estil encara rococó lluït per Rossini en aquesta obra, passant pel belcantisme romàntic, l'onada forta del Verdi tardà i el verisme, i sobrevivint fins i tot les embranzides del llenguatge del segle XX musical. La redempció de totes aquestes barbaritats (a més de talls, adulteracions de tonalitats, etc.) va venir de mans de la mezzosoprano catalana Conxita Supervia, la veu de la qual tenia les qualitats òptimes per cantar el Barbiere com a mezzosoprano de coloratura. Va ser el director d'orquestra Vittorio Gui, un gran entusiasta de Rossini, qui la va animar a cantar el Barbiere en la seva versió original de mezzosoprano, el 1921. La mort prematura de la Supervia (març de 1936) i les guerres que va viure Europa van impedir que aquesta troballa musical no es repetís fins als anys 1940, quan Fedora Barbieri i Giulietta Simionato van començar a cantar Rossini en la tessitura original, cosa que ha motivat el retorn del repertori d'aquest autor al repertori internacional.

El gran comediant

El gran comediant. De Joel Joan i Héctor Claramunt

Espectacle . Teatre

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 13/11/2021

De 20:30h a 22:00h

El Llorenç i l'Ernest són dos grans amics de tota la vida. Els dos són actors, però han tingut carreres desiguals. Mentre que al Llorenç ha vist com la seva fama creixia (tant com el seu ego) fins a convertir-se en tot un divo del teatre català, l'Ernest no ha acabat mai de sortir-se'n. Quan finalment, als cinquanta anys, l'Ernest decideix tirar la tovallola, el Llorenç li etziba un discurs motivador digne dels millors coaches d'autoajuda del món, tot i que ell secretament el compadeix i creu que l'Ernest realment faria bé d'abandonar.


El que el Llorenç no podia preveure és que, contra tot pronòstic, el seu discurs motivador sembla que realment ha calat i l'Ernest fa un gir radical a la seva vida. De sobte les coses comencen a anar-li molt bé, en tots els sentits, molt més bé del que en Llorenç pot suportar. La seva compassió pel seu amic de l'ànima es transforma en una gelosia incontrolable, i a partir d'aquell moment el Llorenç farà tot el que pugui per sabotejar l'èxit del seu gran amic. Tot s'hi val, en aquesta competició perduda, que arribarà a ser literalment una qüestió de vida o mort.

Solitudes

Solitudes

Espectacle . Teatre

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 14/11/2021

De 19:00h a 20:30h

Torna a Tarragona Kulunka Teatro i ens presenten "Solitudes", una història que, a través de l'humor, aprofundeix en la soledat i la incomunicació dels membres d'una família. El protagonista de l'obra se sent incomprès perquè, com quasi tota la gent gran, s'adona que la seva vida s'ha convertit pràcticament en una espera i ja només desitja coses senzilles. Coses tan simples que els altres no arriben a valorar-ne la importància real.


El més extraordinari d'aquesta història és que, contra tot pronòstic, l'ancià no es resigna i lluita amb determinació i dignitat pels petits desitjos, als quals no renúncia. Un fet que tindrà conseqüències per a ell mateix i per als qui l'envolten. L'espectacle és un viatge per universos quotidians que combinen de manera magistral la gravetat amb el somriure i conviden a la reflexió d'una manera commovedora. L'obra ha aconseguit el Premi Max 2018 en les categories de «Millor espectacle de teatre» i «Millor composició musical» i el Premi Ercilla a la «Millor producció basca».

EMATSA als Centres Cívics. El teu servei d'aigua, encara més a prop

Setmana europea de la prevenció de residus. EMATSA als Centres Cívics. El teu servei d'aigua, encara més a prop

Taller . Consum
Factura de l'aigua
      

Centre Cívic Municipal de Llevant. C. Major, s/n. 43007 - Monnars (Tarragona). 

El 15/11/2021

18:00h

Vine amb la teva factura: t’explicarem com entendre-la i et donarem consells pràctics per fer un bon ús de l’aigua i moderar-ne el consum. A càrrec d’EMATSA.


Organitzat per EMATSA, Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

TEDxTarragona

TEDxTarragona

Conferència . TEDx

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 20/11/2021

De 17:00h a 20:45h

TEDxTarragona és un esdeveniment anual únic que reuneix ments inquietes i brillants per explorar en comunitat idees que valen la pena ser difoses. Des de la primera edició, el 2015, TEDxTarragona s’ha convertit en un espai ideal per difondre idees innovadores i inspirar el canvi. Amb centenars d’assistents i milers de visualitzacions dels vídeos a Internet, es contribueix a impulsar el canvi a Tarragona.


A les xerrades hi han intervingut científics, músics, escriptors o historiadors, entre molts d’altres. Alguns dels noms més destacats que hi han participat són la religiosa Sor Lucía Caram, el científic Samuel Sánchez, l’escriptora Roser Amills, l’enòloga Sara Pérez, l’historiador Joaquín Ruiz de Arbulo, l’assessora d’imatge Andrea Vilallonga o el pensador Javier Creus, només per citar-ne alguns.

I Jornada Feminista Fridas

I Jornada Feminista Fridas

Jornada . Feminisme

  

Ateneu de Tarragona. C. Sant Magí, 2. 43004 - Tarragona. 

El 20/11/2021

De 12:00h a 24:00h

La primera jornada feminista de Colectivo Fridas, plena d'activitats, col·laboracions, art, música, acompanyament i aprenentatge.


Tast de vins: taller a càrrec de l’enòloga Iduvina Olmedo. Dinar de menú vegà. Cafè feminista: “Salut mental, pandèmia i feminisme”. Mostra de col·laboracions i Espai d’Art. Taller Realitats Trans: a càrrec de Zoe Garcia (@zoe.grks) i Martí Boj (@pocbosc). Sopar amb aperitius vegans. Open Micro: espai obert al públic dedicat a l’expressió artística. Espai Musical: música a càrrec de PD Catz.

Soc feliç

Soc feliç. Cia. Dàmaris Gelabert

Espectacle . Infantil
Musical
      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 21/11/2021

De 12:00h a 13:00h

Soc feliç és una nova i sorprenent proposta que va més enllà dels concerts de la Dàmaris per esdevenir un espectacle de teatre musical. Un homenatge a les arts escèniques (música, circ, titelles, dansa… i la màgia del teatre), on tot és possible. Una preciosa història sobre allò que realment fa sentir-nos feliços, sobre l’amistat, l’entrega als altres, els camins equivocats que cal redreçar i l’amor al teatre.


A l’escenari, la Dàmaris s’acompanya de la simpàtica i fidel Caterina i de David Cuspinera, coneguts pels infants per la seva col·laboració amb la Dàmaris en diferents videoclips i espectacles. Com sempre, la música esdevé l’eix transversal, amb una instrumentació brillant i inusual, interpretada en directe a dalt de l’escenari per tres músics. Seixanta minuts farcits de sorpreses i complicitats entre els que són a l’escenari i el públic, implicat des del primer moment en una aventura divertida, excitant i molt emotiva no només per a la canalla, sinó també per als adults que els acompanyen. Espectacle per a tota la família, especialment per a nens/es de 3 a 12 anys.

Reparacions a la llar

Setmana europea de la prevenció de residus. Reparacions a la llar

Taller . Manteniment
Manetes
      

Centre Cívic de Bonavista. c. Onze, 13. 43100 - Bonavista (Tarragona). 

El 22/11/2021

De 17.30h a 20.30 h

Descobreix la utilitat de les eines i aprèn a fer petites reparacions bàsiques a casa teva. Fer servir la màquina de fer forats, desembossar un sifó, netejar el filtre de l’aire condicionat…


Consells útils per posar mà a l’obra! A càrrec de Mayéutika. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

Activitats infantils: Tallers ludoteca

Setmana europea de la prevenció de residus. Activitats infantils: Tallers ludoteca

Taller Infantil . Medi Ambient
Residus; Natura; Salut
      

Centre Cívic Municipal de Sant Pere i Sant Pau. camí del Pont del Diable, s/n. 43007 - Sant Pere i Sant Pau (Tarragona). 

El 22/11/2021

de 17.30h a 19.30 h

En aquest taller participatiu reflexionarem sobre els residus que trobem a la natura i com afecten el medi ambient i la nostra salut. Pensarem en quins residus generem en el nostre dia a dia, aprendrem quins són els més nocius i mirarem quines estratègies hem d’aplicar en el nostre dia a dia per ser uns consumidors responsables. Només tenim un planeta i l’hem de cuidar!


A partir de 6 anys. A càrrec d’Al Camp Residu Zero. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

The Magical flute

The Magical flute, dins del cicle "Música per a tothom". Marta Torres Balcells, flauta.

Concert . Música
Música Clàssica
      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 23/11/2021

De 19:00h a 20:00h

"The Magical Flute" és un programa on la flauta travessera es presenta com a únic instrument encarregat d'enamorar al públic, mostrant la versatilitat del seu so gràcies a l'extens repertori compost al llarg de cinc segles.


Escoltarem des de "Les Folies d'Espagne" fins a la música dels compositors del nostre país, passant per l'impressionisme de Debussy i la potència tímbrica de Berio. Un concert complet de la mà de l'increïble so de la flauta travessera, que no deixarà indiferent a ningú. Programa: Obres de: F. López-Martín, G. Ph. Telemann, F. Kuhlau, F. Tárrega, C. Debussy, I. Albéniz.

Cuina de reaprofitament

Setmana europea de la prevenció de residus. Cuina de reaprofitament

Taller . Cuina
Economia Domèstica; Alimentació
      

Centre Cívic Municipal de Sant Pere i Sant Pau. camí del Pont del Diable, s/n. 43007 - Sant Pere i Sant Pau (Tarragona). 

El 23/11/2021

de 10.30h a 12.30h

Aquest és un taller de cuina i hàbits saludables en què, mitjançant la tècnica del batch cooking (cuinar un dia el que es menjarà la resta de la setmana), aprendrem a reaprofitar aliments, receptes i energia i ajustarem el temps que passem a la cuina per guanyar tranquil·litat a l’hora de confeccionar el menú setmanal per a tota la família.


A càrrec de Yolanda Anfrons, de coneSedesalud. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

Activitats infantils: Tallers ludoteca

Setmana europea de la prevenció de residus. Activitats infantils: Tallers ludoteca

Taller Infantil . Medi Ambient
Residus; Natura; Salut
      

Centre Cívic Municipal de Sant Salvador. Av. Pins, s/n. 43130 - Sant Salvador (Tarragona). 

El 24/11/2021

de 17.30h a 19.30 h

En aquest taller participatiu reflexionarem sobre els residus que trobem a la natura i com afecten el medi ambient i la nostra salut. Pensarem en quins residus generem en el nostre dia a dia, aprendrem quins són els més nocius i mirarem quines estratègies hem d’aplicar en el nostre dia a dia per ser uns consumidors responsables. Només tenim un planeta i l’hem de cuidar!


A partir de 6 anys. A càrrec d’Al Camp Residu Zero. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

Neteja ecològica

Setmana europea de la prevenció de residus. Neteja ecològica

Taller . Medi Ambient
Residus; Natura; Salut
      

Centre Cívic Municipal de Torreforta. Pl. Tarragonès, s/n. 43006 - Tarragona. 

El 24/11/2021

de 17.30h a 20.00h

En aquest taller participatiu reflexionarem sobre els residus que generem en el nostre dia a dia, aprendrem quins són els més nocius per a la nostra salut i per al medi ambient, compartirem estratègies per reduir-los i elaborarem tres receptes de productes de neteja amb ingredients naturals respectuosos amb el planeta.


A càrrec d’Al Camp Residu Zero. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Els participants han de portar tres pots de vidre de mida petita. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

Activitats infantils: Tallers ludoteca

Setmana europea de la prevenció de residus. Activitats infantils: Tallers ludoteca

Taller Infantil . Medi Ambient
Residus; Natura; Salut
      

Centre Cívic de Bonavista. c. Onze, 13. 43100 - Bonavista (Tarragona). 

El 25/11/2021

de 17.30h a 19.30 h

En aquest taller participatiu reflexionarem sobre els residus que trobem a la natura i com afecten el medi ambient i la nostra salut. Pensarem en quins residus generem en el nostre dia a dia, aprendrem quins són els més nocius i mirarem quines estratègies hem d’aplicar en el nostre dia a dia per ser uns consumidors responsables. Només tenim un planeta i l’hem de cuidar!


A partir de 6 anys. A càrrec d’Al Camp Residu Zero. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

Estalvi energètic

Setmana europea de la prevenció de residus. Estalvi energètic

Xerrada . Consum
Electricitat; Economia Domèstica
      

Centre Cívic Municipal de Sant Pere i Sant Pau. camí del Pont del Diable, s/n. 43007 - Sant Pere i Sant Pau (Tarragona). 

El 25/11/2021

a les 17.30 h

Es farà l’anàlisi del consum dels diferents aparells de la llar i es parlarà dels anomenats “vampirs elèctrics”. Es donaran indicacions per reduir el consum elèctric, i per acabar s’explicaran els diferents conceptes de la factura elèctrica.


A càrrec de Carles Barberà, professor del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

I Jornada a Tarragona pel Desenvolupament Sostenible

I Jornada a Tarragona pel Desenvolupament Sostenible. Més responsables que mai

Jornada . Societat
Objectius de Desenvolupament Sostenible; Agenda 2030
  

Seminari de Tarragona. Carrer de Sant Pau, 4. 43003 - Tarragona. 

El 25/11/2021

De 09:00h a 13:30h

BASF, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i Ematsa volen convertir Tarragona en un punt de debat i de referència per a la responsabilitat social de les organitzacions. Coincidint amb el 6è aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, publicats per les Nacions Unides el 25 de setembre de 2015, Tarragona vol posar sobre la taula exemples, reptes i casos d’èxit que també tinguin com a horitzó l’Agenda 2030. Amb aquesta col·laboració a tres bandes, les entitats organitzadores han volgut reivindicar la importància de les aliances, protagonistes de l’ODS número 17. La seva voluntat és organitzar anualment aquest fòrum, compartir reflexions i iniciatives d’èxit i ajudar altres institucions i col·lectius del territori a situar els objectius de desenvolupament sostenible al centre de la seva pròpia agenda.


Aquesta primera edició ja té confirmada l’assistència del director general del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, Arnau Queralt, que farà la ponència inaugural; del professor Ángel Pes, director del Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona i autor del llibre ‘Los ODS como herramienta de transformación empresarial’; i del doctor Òscar Saladié, director de la Càtedra de Desenvolupament Sostenible de la URV. Ambdós tancaran la jornada amb una conversa sobre els reptes que tenim com a societat en la pròxima dècada. Dues taules rodones, a més, mostraran exemples d’empreses i organitzacions de diferents sectors sobre com han afrontat la crisi de la pandèmia, tant la sanitària com la social. La benvinguda la durà a terme l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. La jornada, que ja compta amb un antecedent organitzat l’any 2019 per Ematsa, se celebrarà combinant el mode presencial i virtual, ja que es retransmetrà en streaming. Els assistents, doncs, podran escollir entre assistir-hi físicament o seguir la retransmissió per internet.

Com és el procés de compra en línia d'un producte o un servei

Formació per a empreses i emprenadors/es : Com és el procés de compra en línia d'un producte o un servei i què fer per incrementar les possibilitats d'èxit en la venda (Sales Funnel)

Seminari . Empresa
Digitalització
     

Tarragona Impulsa. . activitat en línia. 

El 25/11/2021

de 15:30 h a 18:30 h

Aquest seminari s’adreça a comprendre el procés de la venda en línia, amb l’objectiu d’aprendre a vendre més amb l'estratègia adequada. Ponent: Carlos Pérez


Coneix els passos que travessa el comprador abans de decidir la compra del teu producte o servei. Quins objectius necessites definir per a cadascuna de les fases. Defineix les accions necessàries perquè el comprador avanç en la decisió. Coneix els indicadors que hauràs d'utilitzar per a saber si estàs fent-ho bé.

Taller de reparació de bicicletes

Setmana europea de la prevenció de residus. Taller de reparació de bicicletes

Taller . Reparació
Bicicletes
      

Centre Cívic Municipal de Llevant. C. Major, s/n. 43007 - Monnars (Tarragona). 

El 26/11/2021

De 17.30h a 20.30 h

En aquest taller aprendrem a reparar una punxada i substituir càmera i pneumàtic, ajustar la direcció tipus rosca i ahead i ajustar frens mecànics, ajustar la transmissió, detectar el desgast de la cadena, substituir cables i fundes i netejar i lubricar, i explicarem els diferents models de frens.


A càrrec de l’Escamot SCCL. Organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

Activitats infantils: Tallers ludoteca

Setmana europea de la prevenció de residus. Activitats infantils: Tallers ludoteca

Taller Infantil . Medi Ambient
Residus; Natura; Salut
      

Centre Cívic Municipal de Torreforta. Pl. Tarragonès, s/n. 43006 - Tarragona. 

El 26/11/2021

de 17.30h a 19.30 h

En aquest taller participatiu reflexionarem sobre els residus que trobem a la natura i com afecten el medi ambient i la nostra salut. Pensarem en quins residus generem en el nostre dia a dia, aprendrem quins són els més nocius i mirarem quines estratègies hem d’aplicar en el nostre dia a dia per ser uns consumidors responsables. Només tenim un planeta i l’hem de cuidar!


A partir de 6 anys. A càrrec d’Al Camp Residu Zero. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

30a Mitja Marató

Mitja Marató + 10k “Ciutat de Tarragona"

Atletisme . Mitja Marató
Mitja Marató; Cursa de 10K
  

Tarragona. Passeig Central de l'Anella Mediterrània (Sortida i Arribada). 43006 - Tarragona. 

El 28/11/2021

Sortida : 10:00h

Sortida a les 10 hores des de l'Anella Mediterrània.


Uns 2.500 participants omplen diferents carrers de la ciutat, tallats al trànsit rodat, per tal de culminar el seu repte personal. Inscripcions de l'1 d'octubre al 26 de novembre. Recollida de dorsals el dissabte 27 de novembre per la tarda, i el dia de la cursa, abans del seu començament.

Quins continguts, quins formats i amb quina freqüència hem de publicar a les xarxes socials

Formació per a empreses i emprenadors/es : Quins continguts, quins formats i amb quina freqüència hem de publicar a les xarxes socials per promoure el nostre negoci

Seminari . Empresa
Marketing; Xarxes Socials
     

Tarragona Impulsa. . activitat en línia. 

El 02/12/2021

De 15:30 h a 18:30 h

Quins continguts, quins formats i amb quina freqüència hem de publicar a les xarxes socials.


Quines condicions han de complir els meus continguts perquè els meus clients potencials s'interessin per ells? Com definir un pla de continguts i una freqüència adequada? Com combinar continguts de valor i continguts comercials? Com establir una veu única?

Workshop online resultats Acció col·laborativa #AccioDaterComerç

OpenDataLab Tarragona: Workshop online resultats Acció col·laborativa #AccioDaterComerç

Workshop . Dades Obertes
Comerç
   

OpenDataLab Tarragona. . Activitat online. 

El 02/12/2021

De 18:00h a 19:00h

OpenDataLab Tarragona finalitza la temporada amb la presentació de l’Acció col·laborativa #AccioDaterComerç. Es presentaran els resultats de datasets localitzats que aporten valor al petit comerç, recopilant dades obertes.


El resultat ha sigut un document recopil·latori dels datasets que durant la tardor hem cercat com a idees i propostes per la reutilització de dades obertes per part dels petits comerciants, aportant valor per a la presa de decisions útils per al petit comerç. Alguns dels 12 datasets aportats de manera col·laborativa pels daters: 1. Dataset del portal de dades obertes de l’Ajuntament de Reus “Ús del transport públic per parades (Reus)” que pot ajudar, per exemple, a escollir la millor ubicació d’un negoci de cafeteria o tenda de roba, en funció del nombre de bitllets venuts en una parada o per altra banda, a crear promocions en funció de les hores en què hi ha més afluència de gent, segons els bitllets venuts. 2. Dataset del portal de dades obertes de l’Ajuntament de Tarragona “Convocatòries de subvencions i ajuts de Tarragona” que podria ser interessant si algun comerç de Tarragona està buscant finançament.

Costura creativa

Setmana europea de la prevenció de residus. Costura creativa

Taller . Manualitats
Costura; Reciclatge
      

Centre Cívic Municipal de Sant Salvador. Av. Pins, s/n. 43130 - Sant Salvador (Tarragona). 

El 09/12/2021

de 9.30h a 12.30 h

En aquest taller t’ensenyarem a transformar una peça usada per donar-li una nova vida i utilitat.


A càrrec d’Olivia Garzón. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

I Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona

I Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona

Cursa . Cursa Inclusiva
Activitat Familiar.
    

Parc Francolí de Tarragona. . 43005 - Tarragona. 

El 11/12/2021


Inscripcions x totes les edats. Qualsevol diversitat funcional, TEA, discapacitat o altre. Diversos recorreguts/una franja amb menys estímuls sonors. Els participants poden córrer amb un acompanyant.


Les entitats participants en l’organització de la I Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona ja estan sondejant quants participants hi haurà al Parc Francolí el proper 11 de desembre. Les inscripcions oficials estaran disponibles properament. Inscripcions per a totes les edats, per a qualsevol persona que conviu amb algun tipus de diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres circumstàncies i que tingui ganes de córrer al #ParcFrancolí el proper #11dedesembre. Amb recorreguts en línia recta de 20, 40 i 60 metres i una cursa d’1 km. Es podrà escollir córrer en una franja amb menys estímuls sonors. Els participants poden córrer amb un acompanyant.

Mou-te per l'Epilèpsia

Mou-te per l'Epilèpsia. Caminada Popular pel Port de Tarragona

Caminada . Caminada Solidària
Epilèpsia
  

Tarragona. Km 0 del Port de Tarragona.. 43004 - Tarragona. 

El 12/12/2021

10:00 h

Mou-te per l'Epilèpsia és una caminada popular inclusiva oberta a tothom. La recaptació de l'esdeveniment es destinarà a la recerca mèdica sobre l'epilèpsia. El recorregut de la caminada és de 6 km. Per inscriure's es fa una donació de 6€.


La recollida de dorsals es fa el mateix dia de les 8:30 a les 9:45. Es donarà, beguda, fruita i bossa amb obsequis.

EMATSA als Centres Cívics. El teu servei d'aigua, encara més a prop

Setmana europea de la prevenció de residus. EMATSA als Centres Cívics. El teu servei d'aigua, encara més a prop

Taller . Consum
Factura de l'aigua
      

Centre Cívic de Bonavista. c. Onze, 13. 43100 - Bonavista (Tarragona). 

El 13/12/2021

18:00h

Vine amb la teva factura: t’explicarem com entendre-la i et donarem consells pràctics per fer un bon ús de l’aigua i moderar-ne el consum. A càrrec d’EMATSA.


Organitzat per EMATSA, Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona. Inscripcions a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

Com millorar la meva presència a Instagram, Facebook, Youtube, TikTok o Linkedin

Formació per a empreses i emprenadors/es : Com millorar la meva presència a Instagram, Facebook, Youtube, TikTok o Linkedin

Seminari . Empresa
Marketing; Xarxes Socials
     

Tarragona Impulsa. . activitat en línia. 

El 20/12/2021

De 15:30 h a 18:30 h

Aquest seminari mostra allò que pots fer per a millorar la teva presència en xarxes socials, i aconseguir més seguidors i interaccions. Ponent: Magda Farré.


Anàlisi comparativa de continguts en xarxes socials. Mapa de posicionament dels teus continguts enfront dels competidors. Com copiar creativament. Com millorar els teus continguts i que generin més seguidors, més vistes i més interaccions.

Per què és necessària una estratègia d'anuncis i com escollir la que em convé?

Formació per a empreses i emprenadors/es : Per què és necessària una estratègia d'anuncis i com escollir la que em convé?

Seminari . Empresa
Marketing; Internet
     

Tarragona Impulsa. . activitat en línia. 

El 27/01/2022

De 15:30 h a 18:30 h

En aquest seminari parlarem de la publicitat en línia i com treure’n el màxim rendiment per a vendre més. Ponent: Carlos Pérez


Com saber si necessito anuncis per a impulsar les meves vendes en Internet. Quines opcions d'anuncis hi ha disponibles, en quins casos convé una més que una altra, i quins costos tenen. Com dissenyar una campanya d'anuncis, com seleccionar els destinataris, i com mesurar i avaluar els resultats.

Com captar l'atenció dels clients potencials, aconseguir contactes, i garantir emailings efectius

Formació per a empreses i emprenadors/es : Com captar l'atenció dels clients potencials, aconseguir contactes, i garantir emailings efectius

Seminari . Empresa
Marketing; Internet
     

Tarragona Impulsa. . activitat en línia. 

El 03/02/2022

De 15:30 h a 18:30 h

El seminari es centra en l’ús de l'email com a eina per a vendre més, i en establir relacions duradores amb els nostres clients.


Com aconseguir l'email dels potencials compradors. Com establir una relació de confiança mitjançant l'ús intel·ligent dels newsletters. Com realitzar propostes comercials per a fidelitzar i obtenir vendes repetides.

Com presentar la meva proposta de venda de productes i serveis a la meva web o ecommerce

Formació per a empreses i emprenadors/es : Com presentar la meva proposta de venda de productes i serveis a la meva web o ecommerce

Seminari . Empresa
ecommerce
     

Tarragona Impulsa. . activitat en línia. 

El 10/02/2022

De 15:30 h a 18:30 h

El seminari permetrà a les persones assistents, conèixer com cal dissenyar o millorar una botiga web per a vendre més, i generar majors beneficis.


Què haig de presentar primer: els productes i serveis? o els beneficis que proporcionen? · Com organitzar els productes i serveis. Com respondre als dubtes i preocupacions dels compradors. Com organitzar el procés de checkout per a vendre més.

Com establir una política de preus que m'ajudi a posicionar-me millor i a millorar el meu compte de resultats

Com establir una política de preus que m'ajudi a posicionar-me millor i a millorar el meu compte de resultats

Seminari . Empresa
Marketing; Comptabilitat; Gestió d'Empresa
     

Tarragona Impulsa. . activitat en línia. 

El 17/02/2022

De 15:30 h a 18:30 h

El seminari s’enfoca a aprendre i comprendre com cal fixar preus per poder vendre mes.


Per què els costos són irrellevants a l'hora de fixar els preus dels productes i serveis. Com són els teus clients? Polítiques de preus recomanades per a cada tipus de clients. Com són els teus competidors? Com afecta la teva competència a la teva política de preus. Serveis i productes: Com fixar preus.

Eines de productivitat i analítica i medició amb quadre de comandament

Formació per a empreses i emprenadors/es : Eines de productivitat i analítica i medició amb quadre de comandament

Seminari . Empresa
Gestió d'Empresa; Productivitat; Anàlisi de Dades; Internet; Xarxes Socials
     

Tarragona Impulsa. . activitat en línia. 

El 24/02/2022

De 15:30 h a 18:30 h

El seminari permet a les persones assistents revisar recursos i eines gratuïtes per a guanyar productivitat i per a tenir informació clau del nostre negoci.


Eines de gestió de projectes, des de la més bàsica a la més completa. Google Analytics: Quines dades ens interessa conèixer dels visitants a la nostra web, i com millorar les vendes amb aquesta informació. Instal·lació de píxels de mesurament de Facebook i Google. Quina informació ens aporten i per a què serveixen.

Albert Castellanos, proper ponent del Fòrum Empresarial Gran Penedès


Tornen els Fòrum Empresarials Gran Penedès en format presencial i esmorzar per a socis.

Enllaç Extern

L'Speed Dating 2021 es celebra a l'Auditori de FiraReus


L'1 de desembre el Clúster TICSud celebra l'esdeveniment de networking entre el talent de la Catalunya Sud i les empreses tecnològiques de la zona.

Enllaç Extern

Els cursos del Programa de Transformació Digital de Tarragona Impulsa.


Tarragona Impulsa té programats vuit seminaris online, de 3 hores de durada, que combinen les exposicions del docent amb els exercicis pràctics basats en els propis casos de les persones assistents, entre novembre de 2021 i febrer de 2022.

Enllaç Extern

Analitzant el Producte Interior Brut a la Catalunya Sud


Comparem el Producte Interior Brut per càpita de municipis i les comarques de la Catalunya Sud, envers la mitjana catalana i d'altres poblacions i comarques. De les tretze comarques que configuren la Catalunya Sud, només quatre superen la mitjana catalana en PIB per habitant: la Ribera d'Ebre, el Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

Enllaç Extern

OpenDataLab Tarragona analitzarà els resultats de l'acció col·laborativa #AccioDaterComerç


OpenDataLab Tarragona finalitza la temporada amb la presentació de l’Acció col·laborativa #AccioDaterComerç. Es presentaran els resultats de datasets localitzats que aporten valor al petit comerç, recopilant dades obertes.

Enllaç Extern

Sant Cugat acollirà el Talent & Knowledge Congress


El primer congrés internacional del talent i la transferència de coneixement es celebra els dies 26 i 27 de novembre. Aquest esdeveniment és organitzat per la Fundació Impulsa Talentum XXI.

Enllaç Extern

Creix Bon Dia TV


À Punt s’uneix al web ‘Bon dia TV’ junt amb IB3 i TV3 ampliant l'oferta audiovisual en català

Llegeix Més

La sèrie “Pirates a les Balears” arriba aquest diumenge 21 de novembre a les pantalles d’IB3 Televisió


Durant segles, les Illes varen ser un punt estratègic i d'especial interès comercial per als corsaris genovesos, africans o turcs, i les terres i boscos balears varen ser escenari de cruentes batalles. Els espectadors podran gaudir cada diumenge de la sèrie que demostra com els pirates i els corsaris formen part de l’ADN de la història dels habitants de les Balears.

Llegeix Més

TVE Catalunya : Efecte Collins


El programa de música de La 2, Efecte Collins, mostra amb molta cura les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els dijous i dissabtes.

Llegeix Més

33,4 milions d’euros serà el pressupost d'IB3 aquest 2022. 8,3 milions per a producció pròpia


IB3 destinarà 8,3 milions a producció pròpia en 2022, la major part amb productores balears. L'ens haurà de rebre un nou crèdit de 5,5 milions per part de la Comunitat mentre no es resolgui la controvèrsia judicial sobre la devolució de l'IVA. Manresa ha destacat que, en total, IB3 genera més de 1.100 llocs de treball cada any.

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

Quants diners es necessiten per sentir-se ric?


Article d'opinió de Josep Ramon Aixelà Ventura. "Al final consisteix a tenir la consciència i el poder realitzar a la vida el que més t'agrada, podent ser amo del teu propi temps alhora que vivint plenament i amb tranquil·litat."

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

#SINERGENTs “Del Metavers a la metaintel·ligència, més enllà de lo físic”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Peter Diamandis diu que els propers 30 anys viurem la següent etapa de la evolució, la metaintel·ligencia. Un futur proper en el que tots els nostres pensaments estarem connectats gràcies al nuvol a través d’interfases cervell-ordinador (BCI), la Intel·ligència artificial i l’arribada de l’home a d’altres planetes."

Llegeix Més

L'11 de desembre, I Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona


Les inscripcions estaran obertes fins al 30 de novembre o fins exhaurir les 180 inscripcions. Es pot escollir una de les 4 distàncies (20m, 40m, 60m, 1km), modalitat amb cadira de rodes o caminador i la possibilitat de participar sols o amb un acompanyant. El Parc Francolí de Tarragona acollirà aquesta activitat.

Enllaç Extern

Mou-te per l'Epilèpsia al Port de Tarragona


El 12 de desembre es durà a terme una caminada popular inclusiva oberta a tothom. La recaptació de l'esdeveniment es destinarà a la recerca mèdica sobre l'epilèpsia.

Enllaç Extern

Cicle de Xerrades sobre addiccions a Reus


La Biblioteca Pere Anguera de Reus acull tres xerrades sobre addiccions. 17/11 - Dr. Jose Carlos Bouso. Què és el CBD?. 24/11 - Mireia Ambrós. Relacions entre adolescència, cànnabis i perspectiva de gènere. 2/12 - “La bruixa verda”

Enllaç Extern

Setmana europea de la prevenció de residus a Tarragona


Del 20 de novembre al 9 de desembre de 2021, activitats gratuïtes als Centres Cívics tarragonins, destinades a reduir la generació domèstica de residus. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona, i de forma puntual també EMATSA.

Enllaç Extern

VEN'NUS - Mart Asfaltat


La sabadellenca està treballant en un nou EP.

Enllaç Extern

Poomse - Hipnosi i màgia


Primer senzill del disc 'Extinció, etc' (Espora Records, 2021)

Enllaç Extern

Martina diRosso - Summer Girl


La tarragonina ha tret un nou tema aquest agost

Enllaç Extern

Max Giesinger - Irgendwo da draußen


El videoclip oficial del nou senzill "Irgendwo da draußen" de Max Giesinger. L'àlbum "Vier" s'estrena el 12 de novembre de 2021.

Enllaç Extern

Netta - CEO


La cantant israeliana Netta, que va guanyar el Festival d'Eurovisió 2018, ha publicat aquest octubre un nou videoclip: CEO

Enllaç Extern

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més