InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

Portugal: galeria de fotos

Publicat el 04/09/2021

Shutterstock.com
Pont de Dom Luis, Porto. Portugal.L'Eix Cívic impulsarà la gran transformació del paisatge urbà de Salou


Articularà una nova mobilitat, amb més espai per a les persones

Es construirà una gran avinguda de quasi 2 km, prioritzant la creació d’un àmbit urbà sostenible, inclusiu, social i de convivència, i de dinamització econòmica.

A l’espai que ocupa la via fèrria i un cop desmantellades les vies del tren, prevista per finals de l’estiu i que s’iniciarà per l’Hospitalet de l’Infant-Vandellòs, es construirà una gran avinguda per a vianants i serveis paral·lela als passejos de la línia de costa, amb amples zones blaves/verdes i arbrades. Serà adaptada per a la circulació dels transports sostenibles, com el tramvia i la bicicleta.

Urbanisme

Llegeix Més

Reus prepara la implantació de la bici compartida


Amb un pressupost total de 2.201.595 euros, Reus Mobilitat i Serveis ha publicat la licitació del contracte per a la implantació d'un sistema públic de bicicleta compartida a la ciutat de Reus.

La licitació preveu un sistema públic de bicicleta compartida format per 250 bicicletes mecàniques, 1.000 punts d’ancoratge i 21 estacions. Els usuaris del sistema podran alliberar la bicicleta escollida mitjançant una aplicació per a dispositius mòbils i retornar-la a qualsevol dels punts d’aparcament del servei.

Reus

Llegeix Més

L'ISE 2022 arriba finalment a Barcelona


Després de 16 anys a Amsterdam, l'esdeveniment més important de l'audiovisual a Europa arriba a la Ciutat Comptal. Més de 800 expositors, repartits en sis Zones Tecnològiques en cinc pavellons de la Gran Via, mostraran les novetats en el món audiovisual.

Barcelona

Llegeix Més

Mou_T_B inclou noves funcionalitats per continuar la transició cap a la mobilitat sostenible


29 d'abril de 2022. Font: Govern d'Andorra.

L’aplicació per a la mobilitat sostenible Mou_T_B creix amb noves funcionalitats. Entre altres, la informació d’horaris d’autobús en temps real amb la variació respecte a l’hora de pas prevista per la companyia d’autobusos i l’indicador d’emissions de CO2 per tipus de transport. A més a més, també s’hi pot trobar ara la ubicació i disponibilitat dels aparcaments públics d’Andorra la Vella o el pagament dels tiquets dels aparcaments amb barrera públics de Canillo, que es pot fer escanejant el tiquet en paper de l’aparcament. Mou_T_B es troba disponible en les versions 2.6.0 (Android) i 2.5.2 (iOS) a les plataformes de descàrrega d’Android i Apple. A més, des de les anteriors versions proporciona informació sobre les línies de l’autobús parroquial de la Massana, i permet adquirir diferents abonaments d’autobús, entre altres l’il·limitat de 30 dies a 30 euros estrenat amb l’última actualització tarifària.

Andorra


El Hub FoodTech and Nutrition vol potenciar els sectors TIC i alimentari

Reus

Llegeix Més


Reus, segona àrea urbana de Catalunya en ocupació en l'àmbit TIC

Ocupació

Llegeix Més

Girona acull els dies 4 i 5 de maig la fira BxCat 2022 – Blockchain per Catalunya


BxCat té l'objectiu d'apropar la tecnologia blockchain a la societat catalana, per tal que aquesta entengui la necessitat d'adoptar-la i així posicionar-nos com un país capdavanter, pioner i innovador.

Blockchain

Llegeix Més

La Natura contra el Patrimoni Històric


Un llamp provoca una fissura vertical a la Torre dels Escipions de Tarragona

Temporal

Enllaç Extern

471 milions d'euros per a les obres en infraestructures ferroviàries catalanes durant els propers mesos

L'adaptació de l'actual túnel de Castellbisbal per a la instal·lació posterior de l'amplada internacional en aquest tram suposarà una inversió de 152,85 milions d'euros. Des de les 20.00 hores del 23 d’abril fins a les 06.00 del dia 24, hi haurà un servei alternatiu per carretera entre Castellbisbal i Martorell per a tots els trens de la línia R4.

Les obres consistiran principalment en la integració del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat i la remodelació de l'estació de Molins de Rei, així com pel desenvolupament del Corredor Mediterrani al túnel de Castellbisbal i l'avenç del sector Sant Andreu-La Sagrera, amb actuacions a la nova estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal i el trasllat del corredor d'amplada convencional Barcelona-Granollers-Portbou (línies R2 i R11) per l'interior de la futura estació de La Sagrera.

Llegeix Més

Andorra Business, premi Jean Baptiste Say en la categoria internacional d’excel·lència empresarial


28 d'abril de 2022. Font: Govern d'Andorra.

Andorra Business ha estat guardonada amb el Premi Jean Baptiste Say 2022 en la categoria internacional d’excel·lència empresarial. L’acte de lliurament del premi s’ha celebrat aquest dijous 28 d’abril a Sevilla i el guardó l’han recollit el ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, i la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo. Els premis Jean Baptiste Say reconeixen l’excel·lència, la innovació empresarial i el lideratge i tenen com a objectiu la posada en valor de les empreses i entitats com a impulsores de l’economia així com de les escoles de negoci, fons d’inversió, acceleradores i personalitats que en el camp executiu treballen de manera activa per contribuir des de l’esfera privada al desenvolupament de la societat en conjunt, la generació de riquesa i el progrés de les societats. El jurat ha distingit l’agència de promoció econòmica d’Andorra per la feina que realitza l’entitat en matèria de “desenvolupament empresarial, emprenedor i econòmic”.

Andorra


Jornada online sobre el sincrotró ALBA per a empreses

29 d'abril de 2022

Llegeix Més


2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris del 20 al 28 de maig

Sitges

Llegeix Més

#SINERGENTs: Tecnodiplomacia o humanisme tecnològic.


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "L'acord va més enllà de la digitalització i busca la projecció exterior i el lideratge, a través d'una política exterior tecnològica, quelcom que seria nou a Alemanya i que ja practiquen països com Dinamarca amb les seves Ambaixades Tecnològiques, EUA amb l’ anunciada estructura del Departament d'Estat per defensar els seus interessos en assumptes tecnològics, o les reunions d'alt nivell d'Emmanuel Macron amb les Big Tech."

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

Pla Director Urbanístic del Sistema Metropolità


Article d'opinió de Josep-Maria Arauzo-Carod (ECO-SOS i Universitat Rovira i Virgili). "Aquesta és la 2ª àrea metropolitana de Catalunya per darrere de la de Barcelona, però a diferència d’aquesta amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el Camp no disposa d’una estructura de governança que permeti un govern conjunt d’aquest territori."

Llegeix Més

L'ISE 2022 arriba finalment a Barcelona


Després de 16 anys a Amsterdam, l'esdeveniment més important de l'audiovisual a Europa arriba a la Ciutat Comptal. Més de 800 expositors, repartits en sis Zones Tecnològiques en cinc pavellons de la Gran Via, mostraran les novetats en el món audiovisual.

Barcelona

Llegeix Més

Finalitza la Mobile Week Barcelona 2022


La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants.

Barcelona

Llegeix Més


Mobile Week a Sant Pere de Ribes

La Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes acollirà la conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, el dia 11, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig respectivament, a càrrec d’Albert Gil López, en dues sales diferents.

Mobile Week

Llegeix Més

2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris


El certamen se celebra del 20 al 28 de maig i oferirà una programació protagonitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ i dirigida a tots els públics.

En el marc del certamen, la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sitges organitza la primera jornada de guionistes Endimaris Script que comptarà amb la participació de la directora de cinema, Judith Colell; el director, Alberto Evangelio; i el productor cinematogràfic, David Matamoros.

Sitges

Llegeix Més

#VineAlsTeusMuseus


Els Museus de Reus ofereixen portes obertes a totes les exposicions, tant a les temporals com a les permanents, com a part d'aquesta campanya. Visites gratuïtes els dies 12, 13, 14 i 16 d’abril en el seu horari habitual, al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i al d’Art i Història.

Reus

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més

Barraques 2022


Les Barraques de Sitges presenten el cartell complet del 2022

Del 12 al 15 d'agost

Llegeix Més

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més