InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

El PIB per Càpita a nivell de municipis

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, veiem que 5 dels 10 municipis amb un PIB per càpita (o PIB per habitant) més baix de Catalunya hi ha 3 municipis de la comarca de l'Anoia (Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Piera) i 2 municipis del Baix Penedès (Cunit i Calafell). Tots cinc municipis formen part de la Vegueria del Penedès.

Els altres cinc municipis amb un PIB per càpita més baix a Catalunya pertanyen a la vegueria del Metropolità (4 d'ells, 1 per cadascuna de les següents comarques: Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat i Maresme) i a la vegueria de les Comarques Centrals (un municipi de la comarca d'Osona).

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, veiem que 2 dels 10 municipis amb un PIB per càpita (o PIB per habitant) més alt de Catalunya hi ha 1 municipi de la comarca del Tarragonès (La Canonja) i 1 municipi del Baix Camp (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant). Tots dos municipis formen part de la Vegueria del Camp de Tarragona.

Els altres vuit municipis amb un PIB per càpita més alt de Catalunya pertanyen a la vegueria del Metropolità (7 d'ells, 3 són del Baix Llobregat, 2 del Vallès Occidental i 2 del Vallès Oriental) i a la vegueria de les Comarques Centrals (un municipi de la comarca del Bages).

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, 36 municipis de les vegueries del Penedès(15), les Terres de l'Ebre(11) i Camp de Tarragona(10) tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Penedès veiem que els 15 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques de l'Anoia(6), Baix Penedès(3), Garraf(4) i Alt Penedès(2).

De la Vegueria de les Terres de l'Ebre els 11 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Montsià(5), Baix Ebre(4), Ribera d'Ebre(1) i Terra Alta(1).

De la Vegueria del Camp de Tarragona els 10 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Tarragonès(4), Baix Camp(4), Priorat(1) i Alt Camp(1). L'únic municipi de la Conca de Barberà inclòs a l'estudi té un PIB per habitant superior a la mitjana catalana.

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, 11 municipis de les vegueries del Camp de Tarragona (8) i el Penedès (3) tenen un PIB per habitant superior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Camp de Tarragona els 8 municipis amb un PIB per habitant superior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Tarragonès (4), Baix Camp (2), Conca de Barberà (1) i Alt Camp (1). L'únic municipi del Priorat inclòs a l'estudi té un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Penedès veiem que els 3 municipis amb un PIB per habitant superior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques de l'Alt Penedès (2) i Baix Penedès (1). Tots els municipis de l'Anoia i del Garraf inclosos a l'estudi tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

Cap dels municipis de la Vegueria de les Terres de l'Ebre inclosos en aquest estudi presenta un PIB per càpita superior a la mitjana catalana. Això vol dir que tots els municipis de l'estudi pertanyents a les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.


Font: Dades : IDESCAT

El PIB per Càpita a nivell de comarques

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT (2017).
PIB total per comarca (en milions d'euros). La gràfica ho relaciona amb la població total de la comarca i el PIB per habitant.

Montpeller - Entreprendre dans la Culture


A iniciativa de la Direcció Regional d’Afers Culturals d’Occitània i del Consell Regional, Context’Art organitzarà, els dies 14 i 15 de desembre de 2021 a Montpeller, la 5a edició del fòrum per a Emprendre en Cultura a Occitània.

Llegeix Més

Els cursos del Programa de Transformació Digital de Tarragona Impulsa.


Tarragona Impulsa té programats vuit seminaris online, de 3 hores de durada, que combinen les exposicions del docent amb els exercicis pràctics basats en els propis casos de les persones assistents, entre novembre de 2021 i febrer de 2022.

Enllaç Extern

Rin del Nord-Westfàlia - #OOTBNRW 2022


Amb el seu premi OUT OF THE BOX.NRW, l’estat de Renània del Nord-Westfàlia festeja la seva escena de startups digitals. Tothom està convidat a participar. Un total de 50.000 euros en premis esperen als guanyadors.

Llegeix Més

Analitzant el Producte Interior Brut a la Catalunya Sud


Comparem el Producte Interior Brut per càpita de municipis i les comarques de la Catalunya Sud, envers la mitjana catalana i d'altres poblacions i comarques. De les tretze comarques que configuren la Catalunya Sud, només quatre superen la mitjana catalana en PIB per habitant: la Ribera d'Ebre, el Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

Enllaç Extern

Amsterdam - React Conference Live 2022


L’1 d’abril de 2022 la ciutat neerlandesa acollirà una conferència imprescindible per als desenvolupadors en la família React.

Llegeix Més

trieste - Cities for YOUNG | YOUNG for cities


Del 29 de novembre al 22 de desembre de 2021, el Departament de Joventut a través del Projecte Àrea Jove (PAG), del Municipi de Trieste, presenta una sèrie d’iniciatives “intel·ligents i gratuïtes”

Llegeix Més

Arriba el nadal


Ha arribat aquella època en que les llums de Nadal als nostres carrers enlluernen les nits més llargues i fosques de l’any. Repassem algunes de les activitats nadalenques que es celebren a Reus, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Vilafranca del Penedès, Tortosa i Palma.

Llegeix Més

Nadal a Europa (I)


L’esperit nadalenc es viu en llocs tan llunyans com Tallinn (Estònia), Basilea (Suïssa), Bruges (Bèlgica) i Leipzig (Alemanya).

Llegeix Més

Nadal a Europa (II)


L’esperit nadalenc es viu en llocs tan llunyans com Düsseldorf (Alemanya), Manchester (Anglaterra), Madeira (Portugal) i Metz (França).

Llegeix Més

Creix Bon Dia TV


À Punt s’uneix al web ‘Bon dia TV’ junt amb IB3 i TV3 ampliant l'oferta audiovisual en català

Llegeix Més

#SINERGENTs: Tecnodiplomacia o humanisme tecnològic.


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "L'acord va més enllà de la digitalització i busca la projecció exterior i el lideratge, a través d'una política exterior tecnològica, quelcom que seria nou a Alemanya i que ja practiquen països com Dinamarca amb les seves Ambaixades Tecnològiques, EUA amb l’ anunciada estructura del Departament d'Estat per defensar els seus interessos en assumptes tecnològics, o les reunions d'alt nivell d'Emmanuel Macron amb les Big Tech."

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

Pla Director Urbanístic del Sistema Metropolità


Article d'opinió de Josep-Maria Arauzo-Carod (ECO-SOS i Universitat Rovira i Virgili). "Aquesta és la 2ª àrea metropolitana de Catalunya per darrere de la de Barcelona, però a diferència d’aquesta amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el Camp no disposa d’una estructura de governança que permeti un govern conjunt d’aquest territori."

Llegeix Més

L'11 de desembre, I Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona


Les inscripcions estaran obertes fins al 30 de novembre o fins exhaurir les 180 inscripcions. Es pot escollir una de les 4 distàncies (20m, 40m, 60m, 1km), modalitat amb cadira de rodes o caminador i la possibilitat de participar sols o amb un acompanyant. El Parc Francolí de Tarragona acollirà aquesta activitat.

Enllaç Extern

Mou-te per l'Epilèpsia al Port de Tarragona


El 12 de desembre es durà a terme una caminada popular inclusiva oberta a tothom. La recaptació de l'esdeveniment es destinarà a la recerca mèdica sobre l'epilèpsia.

Enllaç Extern

Cicle de Xerrades sobre addiccions a Reus


La Biblioteca Pere Anguera de Reus acull tres xerrades sobre addiccions. 17/11 - Dr. Jose Carlos Bouso. Què és el CBD?. 24/11 - Mireia Ambrós. Relacions entre adolescència, cànnabis i perspectiva de gènere. 2/12 - “La bruixa verda”

Enllaç Extern

Setmana europea de la prevenció de residus a Tarragona


Del 20 de novembre al 9 de desembre de 2021, activitats gratuïtes als Centres Cívics tarragonins, destinades a reduir la generació domèstica de residus. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona, i de forma puntual també EMATSA.

Enllaç Extern

VEN'NUS - Mart Asfaltat


La sabadellenca està treballant en un nou EP.

Enllaç Extern

Poomse - Hipnosi i màgia


Primer senzill del disc 'Extinció, etc' (Espora Records, 2021)

Enllaç Extern

Martina diRosso - Summer Girl


La tarragonina ha tret un nou tema aquest agost

Enllaç Extern

Max Giesinger - Irgendwo da draußen


El videoclip oficial del nou senzill "Irgendwo da draußen" de Max Giesinger. L'àlbum "Vier" s'estrena el 12 de novembre de 2021.

Enllaç Extern

Netta - CEO


La cantant israeliana Netta, que va guanyar el Festival d'Eurovisió 2018, ha publicat aquest octubre un nou videoclip: CEO

Enllaç Extern

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més