InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

El PIB per Càpita a nivell de municipis

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, veiem que 5 dels 10 municipis amb un PIB per càpita (o PIB per habitant) més baix de Catalunya hi ha 3 municipis de la comarca de l'Anoia (Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Piera) i 2 municipis del Baix Penedès (Cunit i Calafell). Tots cinc municipis formen part de la Vegueria del Penedès.

Els altres cinc municipis amb un PIB per càpita més baix a Catalunya pertanyen a la vegueria del Metropolità (4 d'ells, 1 per cadascuna de les següents comarques: Vallès Occidental, Barcelonès, Baix Llobregat i Maresme) i a la vegueria de les Comarques Centrals (un municipi de la comarca d'Osona).

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, veiem que 2 dels 10 municipis amb un PIB per càpita (o PIB per habitant) més alt de Catalunya hi ha 1 municipi de la comarca del Tarragonès (La Canonja) i 1 municipi del Baix Camp (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant). Tots dos municipis formen part de la Vegueria del Camp de Tarragona.

Els altres vuit municipis amb un PIB per càpita més alt de Catalunya pertanyen a la vegueria del Metropolità (7 d'ells, 3 són del Baix Llobregat, 2 del Vallès Occidental i 2 del Vallès Oriental) i a la vegueria de les Comarques Centrals (un municipi de la comarca del Bages).

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, 36 municipis de les vegueries del Penedès(15), les Terres de l'Ebre(11) i Camp de Tarragona(10) tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Penedès veiem que els 15 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques de l'Anoia(6), Baix Penedès(3), Garraf(4) i Alt Penedès(2).

De la Vegueria de les Terres de l'Ebre els 11 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Montsià(5), Baix Ebre(4), Ribera d'Ebre(1) i Terra Alta(1).

De la Vegueria del Camp de Tarragona els 10 municipis amb un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Tarragonès(4), Baix Camp(4), Priorat(1) i Alt Camp(1). L'únic municipi de la Conca de Barberà inclòs a l'estudi té un PIB per habitant superior a la mitjana catalana.

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Sobre un total de 216 municipis catalans dels que IDESCAT ofereix dades, a nivell municipal, sobre el seu Producte Interior Brut (PIB), per a l'any 2017, 11 municipis de les vegueries del Camp de Tarragona (8) i el Penedès (3) tenen un PIB per habitant superior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Camp de Tarragona els 8 municipis amb un PIB per habitant superior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques del Tarragonès (4), Baix Camp (2), Conca de Barberà (1) i Alt Camp (1). L'únic municipi del Priorat inclòs a l'estudi té un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

De la Vegueria del Penedès veiem que els 3 municipis amb un PIB per habitant superior a la mitjana catalana pertanyen a les comarques de l'Alt Penedès (2) i Baix Penedès (1). Tots els municipis de l'Anoia i del Garraf inclosos a l'estudi tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.

Cap dels municipis de la Vegueria de les Terres de l'Ebre inclosos en aquest estudi presenta un PIB per càpita superior a la mitjana catalana. Això vol dir que tots els municipis de l'estudi pertanyents a les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta tenen un PIB per habitant inferior a la mitjana catalana.


Font: Dades : IDESCAT

El PIB per Càpita a nivell de comarques

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT


Font: Dades : IDESCAT

Gràfica


Font: Dades : IDESCAT (2017).
PIB total per comarca (en milions d'euros). La gràfica ho relaciona amb la població total de la comarca i el PIB per habitant.

Món Notícies (12/07/2022)

Gazprom redueix subministrament gas a Itàlia. Crisi a Ucraïna: Ajuts a empreses alemanyes. El primer ministre eslovè visita Berlín. Les dades de mil milions de persones, a la venda al mercat negre,

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern


Zoo

Panya

País Valencià

Enllaç Extern


Maria Jaume

Me desplom

Balears

Enllaç Extern

Xarxa d'Oficines a l'Exterior d’ACCIÓ

Directori de la xarxa d'oficines a l'exterior d'ACCIÓ - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern

Newsletter

Recull de Notícies i Agenda 12/07/2022

Enllaç Extern


Rufino Mesa

Pacte amb la Natura

iTGN

Enllaç Extern

Sóc la d'ahir


Samantha

País Valencià

Enllaç Extern

Nova secció a InfoPunt: iTGN Videos!

A partir d'ara podreu accedir a les seves creacions des de la nostra app.

Gràcies a iTGN per confiar en nosaltres per poder compartir la vostra creació audiovisual

iTGN

Ets d'Euforia de TV3 ? Ets de DueldeVeus d'Àpunt ? O t'apuntes a ambdós?


T'ho penses perdre?

Dos projectes de talents musicals com el català #EufòriaTV3 i el valencià #DueldeVeus posen sobre la taula que l'entreteniment en el nostre idioma és possible. Tindrà continuïtat aquest petit esclat de màgia?

TV3 / Àpunt

Enllaç Extern

Barcelona acull el Barcelona Deep Tech Summit aquest setembre

Barcelona celebrarà el primer congrés Deep Tech per posicionar l’emprenedoria de base científica a la ciutat

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern


Sergi Quiñonero

Art i Natura

iTGN

Enllaç Extern


Pere Fort/ Púlsar Art total

La persistència de l'inexistent (Work in progress)

iTGN

Enllaç Extern

#SINERGENTs: Tecnodiplomacia o humanisme tecnològic.


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "L'acord va més enllà de la digitalització i busca la projecció exterior i el lideratge, a través d'una política exterior tecnològica, quelcom que seria nou a Alemanya i que ja practiquen països com Dinamarca amb les seves Ambaixades Tecnològiques, EUA amb l’ anunciada estructura del Departament d'Estat per defensar els seus interessos en assumptes tecnològics, o les reunions d'alt nivell d'Emmanuel Macron amb les Big Tech."

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

Pla Director Urbanístic del Sistema Metropolità


Article d'opinió de Josep-Maria Arauzo-Carod (ECO-SOS i Universitat Rovira i Virgili). "Aquesta és la 2ª àrea metropolitana de Catalunya per darrere de la de Barcelona, però a diferència d’aquesta amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el Camp no disposa d’una estructura de governança que permeti un govern conjunt d’aquest territori."

Llegeix Més

L'ISE 2022 arriba finalment a Barcelona


Després de 16 anys a Amsterdam, l'esdeveniment més important de l'audiovisual a Europa arriba a la Ciutat Comptal. Més de 800 expositors, repartits en sis Zones Tecnològiques en cinc pavellons de la Gran Via, mostraran les novetats en el món audiovisual.

Barcelona

Llegeix Més

Finalitza la Mobile Week Barcelona 2022


La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants.

Barcelona

Llegeix Més


Mobile Week a Sant Pere de Ribes

La Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes acollirà la conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, el dia 11, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig respectivament, a càrrec d’Albert Gil López, en dues sales diferents.

Mobile Week

Llegeix Més

2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris


El certamen se celebra del 20 al 28 de maig i oferirà una programació protagonitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ i dirigida a tots els públics.

En el marc del certamen, la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sitges organitza la primera jornada de guionistes Endimaris Script que comptarà amb la participació de la directora de cinema, Judith Colell; el director, Alberto Evangelio; i el productor cinematogràfic, David Matamoros.

Sitges

Llegeix Més

#VineAlsTeusMuseus


Els Museus de Reus ofereixen portes obertes a totes les exposicions, tant a les temporals com a les permanents, com a part d'aquesta campanya. Visites gratuïtes els dies 12, 13, 14 i 16 d’abril en el seu horari habitual, al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i al d’Art i Història.

Reus

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més

Barraques 2022


Les Barraques de Sitges presenten el cartell complet del 2022

Del 12 al 15 d'agost

Llegeix Més

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més