InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

Finalitza la Mobile Week Barcelona 2022

Publicat el 05/04/2022

Drets digitals i ètica; desinformació i metavers han estat les temàtiques estrella de la Mobile Week Barcelona 2022

La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants. La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants.



Tallers, xerrades, conferències i jornades com el PiMEs Day o el Family Day han configurat la programació més participativa de Mobile Week Barcelona

Les propostes s’han centrat en tres pilars : drets digitals, habilitat professionals digitals -amb especial èmfasi en la desinformació i el foment de les STEAM en l'adolescència (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques)-, i cultura, creativitat, entreteniment i nous mitjans digitals. Les activitats que versaven sobre metavers, nous mitjans virtuals, desinformació, drets digitals i ètica han estat les que més interès i atenció i participació per part de la ciutadania. Mobile Week Barcelona conclou amb un programa dissenyat de forma col·laborativa amb una trentena d’entitats barcelonines i posant el focus en la participació ciutadana per fomentar l’experimentació. Durant la setmana s’han realitzat més de 60 activitats en 40 espais diferents distribuïts per tota la ciutat per donar resposta a les inquietuds i necessitats socials, culturals i ètiques dels ciutadans, a través de diferents tallers participatius i gratuïts.


Mobile Week Barcelona clausura la seva sisena edició amb 4.500 participants, l’organització de més de 60 activitats, la participació de 80 ponents i 40 entitats col·laboradores

Alguns dels tallers més populars han estat el 5G Gaming Arena, on ciutadans i ciutadanes han format part dels eSports; el taller a càrrec de Marta Ordeig, fundadora i CEO de Garage Stories, que ha explorat el potencial de la realitat virtual i l'art d'explicar històries immersives des del storytelling; o bé el taller de la Generalitat de Catalunya del Departament de Drets Socials ‘la ciutat impossible’ una proposta lúdica basada en l’aprenentatge per reptes, que combina la programació, la robòtica educativa, la perspectiva de gènere sobre les ciències i el coneixement de dones científiques per resoldre els reptes de la ciutat des de la perspectiva de petits d’entre 9 i 16 anys. Entre els tallers enfocats a STEM s’ha fet el taller DigiCraft de Fundación Vodafone sobre com crear hologrames des d’una tauleta o telèfon mòbil per a nens i nenes i el taller STEM de CaixaBank, per impulsar que els més joves vetllin per un ús responsable de la tecnologia i la sostenibilitat del planeta. També destaca la presentació del Gender Equality Tech Hub, a càrrec de Patricia Fernández Carrelo, directora d‘equitat de gènere d’All Women, una iniciativa públic-privada que vol agrupar les empreses de Barcelona compromeses amb l'equitat de gènere a l'àmbit tecnològic per impulsar i desenvolupar mesures concretes per lluitar contra la bretxa de gènere al sector tecnològic. O la jornada de portes obertes i tallers a l’Ateneu de Fabricació Digital del Parc Tecnològic, on usuaris de Nou Barris han exposat exemples reals i propis sobre els espais d’innovació on poder elaborar un producte propi en el camp tecnològic i industrial.

Sabem utilitzar Internet de forma segura? Quines seran les habilitats digitals més demandades per al futur? Com ha afectat la pandèmia a l'ús que fan de la tecnologia nens i nenes? Estem descobrint nous entorns d’entreteniment virtual? Són algunes de les preguntes que s’ha abordat des de les diverses xerrades repartides per tota la setmana que han reflexionat sobre els reptes de la digitalització amb la participació de Charlotte Webb, cofundadora de Feminist Internet; Simona Levi, cofundadora de Xnet i Jordi Sellas, director executiu de IDEAL. Algunes de les xerrades que han generat més conscienciació i interès han estat el diàleg entre Nacho Guadix, Responsable d'Educació i Drets Digitals de la Infància d'UNICEF Espanya, Fernando Suárez, president del Consell General de Col·legis Professionals d'Enginyeria Informàtica i del Col·legi Professional d’Enginyeria d’Informàtica de Galícia i Eduard Martin, director del programa Connectivitat Intel·ligent a Mobile World Capital Barcelona, que han debatut sobre l’impacte, les oportunitats i els riscos de la tecnologia en els adolescents. O la taula rodona amb diferents punts de vista d'experts en ciberseguretat i desinformació com: Alba Tobella, cofundadora de Verificat; Mercè Molist, periodista i cofundadora de Fronteras Electrónica o Eli Vivas, CEO de Story Data, d’entre altres que van reflexionar sobre els reptes de navegar i informar-se de forma adequada i segura a la xarxa, posant el focus en el gran repte de la desinformació i com cal fer front.


Mobile Week Barcelona és una iniciativa de Mobile World Capital, impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat i amb el suport de CaixaBank i Damm.

A més, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha reflexionat sobre com ajudaran les noves tecnologies a humanitzar els hospitals del futur en una taula rodona moderada per la Dra. Anna Sala, cap de la Unitat d'Innovació de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigadora del grup de recerca en Malalties Sistèmiques del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).



Món Notícies (12/07/2022)

Gazprom redueix subministrament gas a Itàlia. Crisi a Ucraïna: Ajuts a empreses alemanyes. El primer ministre eslovè visita Berlín. Les dades de mil milions de persones, a la venda al mercat negre,

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern


Zoo

Panya

País Valencià

Enllaç Extern


Maria Jaume

Me desplom

Balears

Enllaç Extern

Xarxa d'Oficines a l'Exterior d’ACCIÓ

Directori de la xarxa d'oficines a l'exterior d'ACCIÓ - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern

Newsletter

Recull de Notícies i Agenda 12/07/2022

Enllaç Extern


Rufino Mesa

Pacte amb la Natura

iTGN

Enllaç Extern

Sóc la d'ahir


Samantha

País Valencià

Enllaç Extern

Nova secció a InfoPunt: iTGN Videos!

A partir d'ara podreu accedir a les seves creacions des de la nostra app.

Gràcies a iTGN per confiar en nosaltres per poder compartir la vostra creació audiovisual

iTGN

Ets d'Euforia de TV3 ? Ets de DueldeVeus d'Àpunt ? O t'apuntes a ambdós?


T'ho penses perdre?

Dos projectes de talents musicals com el català #EufòriaTV3 i el valencià #DueldeVeus posen sobre la taula que l'entreteniment en el nostre idioma és possible. Tindrà continuïtat aquest petit esclat de màgia?

TV3 / Àpunt

Enllaç Extern

Barcelona acull el Barcelona Deep Tech Summit aquest setembre

Barcelona celebrarà el primer congrés Deep Tech per posicionar l’emprenedoria de base científica a la ciutat

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern


Sergi Quiñonero

Art i Natura

iTGN

Enllaç Extern


Pere Fort/ Púlsar Art total

La persistència de l'inexistent (Work in progress)

iTGN

Enllaç Extern

#SINERGENTs: Tecnodiplomacia o humanisme tecnològic.


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "L'acord va més enllà de la digitalització i busca la projecció exterior i el lideratge, a través d'una política exterior tecnològica, quelcom que seria nou a Alemanya i que ja practiquen països com Dinamarca amb les seves Ambaixades Tecnològiques, EUA amb l’ anunciada estructura del Departament d'Estat per defensar els seus interessos en assumptes tecnològics, o les reunions d'alt nivell d'Emmanuel Macron amb les Big Tech."

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

Pla Director Urbanístic del Sistema Metropolità


Article d'opinió de Josep-Maria Arauzo-Carod (ECO-SOS i Universitat Rovira i Virgili). "Aquesta és la 2ª àrea metropolitana de Catalunya per darrere de la de Barcelona, però a diferència d’aquesta amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el Camp no disposa d’una estructura de governança que permeti un govern conjunt d’aquest territori."

Llegeix Més

L'ISE 2022 arriba finalment a Barcelona


Després de 16 anys a Amsterdam, l'esdeveniment més important de l'audiovisual a Europa arriba a la Ciutat Comptal. Més de 800 expositors, repartits en sis Zones Tecnològiques en cinc pavellons de la Gran Via, mostraran les novetats en el món audiovisual.

Barcelona

Llegeix Més

Finalitza la Mobile Week Barcelona 2022


La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants.

Barcelona

Llegeix Més


Mobile Week a Sant Pere de Ribes

La Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes acollirà la conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, el dia 11, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig respectivament, a càrrec d’Albert Gil López, en dues sales diferents.

Mobile Week

Llegeix Més

2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris


El certamen se celebra del 20 al 28 de maig i oferirà una programació protagonitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ i dirigida a tots els públics.

En el marc del certamen, la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sitges organitza la primera jornada de guionistes Endimaris Script que comptarà amb la participació de la directora de cinema, Judith Colell; el director, Alberto Evangelio; i el productor cinematogràfic, David Matamoros.

Sitges

Llegeix Més

#VineAlsTeusMuseus


Els Museus de Reus ofereixen portes obertes a totes les exposicions, tant a les temporals com a les permanents, com a part d'aquesta campanya. Visites gratuïtes els dies 12, 13, 14 i 16 d’abril en el seu horari habitual, al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i al d’Art i Història.

Reus

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més

Barraques 2022


Les Barraques de Sitges presenten el cartell complet del 2022

Del 12 al 15 d'agost

Llegeix Més

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més