InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net
 Cambra de Comerç d'Andorra  

Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra

Av. Prat de la Creu, 8 . AD500 - Andorra la Vella

     

Cambra de Comerç

  La institució treballa per la promoció econòmica i la defensa dels interessos generals de les empreses andorranes des de 1993. La Cambra treballa per millorar l’activitat de les empreses andorranes des de diversos àmbits. D’una part, duent a terme actuacions d’interès general que contribueixin al foment, la defensa i el recolzament de l’activitat econòmica i empresarial en general; d’altra, amb l’exercici de les competències públic-administratives que la Llei li atribueix i, finalment, prestant serveis que les empreses poden utilitzar individualment.agenda

Consulteu l'agenda oficial per tal de conèixer els últims canvis en la programació dels esdeveniments.Curs iniciació a la qualitat: Què és la qualitat?

Curs iniciació a la qualitat: Què és la qualitat?

Curs . Empresa
Qualitat; Estàndards;
     

Cambra de Comerç d'Andorra. Av. Prat de la Creu, 8. AD500 - Andorra la Vella. 

El 17/11/2021

de 09:30 h a 13:30 h

Presencial. Aquest curs s’adreça als professionals que busquin tenir una visió general del que suposa la implantació de la qualitat i conèixer els impactes que es produeixen a les organitzacions quan s’incorpora la qualitat en la seva gestió. L'objectiu és conèixer els principis en els quals es fonamenta el concepte de la qualitat i que es recullen a la norma ISO 9001:2015. Obtenir una visió de com les organitzacions realitzant el procés de certificació. Entendre com es gestiona per processos i que són els sistemes integrals de gestió.


Col·laboració tècnica: Josep Maria Comes Enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya. Master en administració d’empreses i Master en negocis internacionals. Supervisor d’instal.lacions radioactives i Especialista en Seguretat i higiene en la construcció. Director general de Pirineu inspecció i control, de Geotech i d’ECAM i Conseller delegat d’Unida Qualitat i Prevenció. A més de gaudir dels beneficis de la implantació de la norma ISO 9001 en les seves empreses també ajuda a altres empreses en la implementació de sistemes de gestió en la seva operativa diària i en la integració de sistemes. Cristina Rico, llicenciada en Enginyeria Tècnica Superior Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, membre de la Comissió Nacional de la UNESCO des del 2009. Gerent del Centre de Tractament de Residus d’Andorra des de 2008 i actualment Presidenta de l’Associació Andorrana per a la Qualitat. En l’àmbit acadèmic, ha realitzat col·laboracions professionals com a formadora amb la Universitat d’Andorra, la Fundació Universitària Iberoamericana i AENOR, participant actualment en congressos i col·labora en diferents revistes científiques amb publicacions sobre la millora en la gestió pública i les aplicacions de la teoria de jocs en l’àmbit social.

L’importància d’escoltar el món online

L’importància d’escoltar el món online

Curs . Empresa
Xarxes Socials; Imatge Corporativa;
     

Cambra de Comerç d'Andorra. . Formació online. 

El 23/11/2021

de 09:30 h a 12:30 h

Adreçat a direcció general o responsables amb visió de negoci i d’estratègia empresarial. Objectius: Saber què podem escoltar online del que es diu de les nostres marques, serveis i també dels nostres competidors; Com descobrim què volen i què esperen els nostres clients; Com entendre millor el consumidor, com es comporta i què pensa. Metodologia: S’aportaran exemples reals, en les 3 àrees per a mostrar diferents oportunitats existents a l’hora de reorientar l’estratègia de negoci i sobretot no viure d’esquenes a les xarxes, especialment en l’actual context de pandèmia.


Aquest curs està 100% subvencionat pel Comú d’Andorra, i, per tant, és gratuït pels establiments radicats a la Parròquia d’Andorra la Vella.

Google Ads: com fer campanyes efectives de banners a Andorra

Google Ads: com fer campanyes efectives de banners a Andorra

Curs . Markèting
Google Ads
     

Cambra de Comerç d'Andorra. Av. Prat de la Creu, 8. AD500 - Andorra la Vella. 

El 25/11/2021

de 09:00 h a 14:00 h

Formació presencial. Curs adreçat a propietaris i responsables d’empreses i comerços, així com personal de departaments de màrqueting o comunicació i, en definitiva, totes aquelles persones que estiguin interessades en tenir una primera introducció a la xarxa de display del sistema de publicitat de Google. Objectius del curs: Aconseguir que els alumnes, després de la formació, puguin pautar una campanya sencera a la xarxa de display de Google Ads, sabent què i com dissenyar els banners o com han de demanar-los. Aixi mateix, els alumnes sabran modificar les seves campanyes en temps real, amb diverses tècniques.


Col·laboració tècnica: Fernando Blanco Alvarenga, Llicenciat en Publicitat i Postgrau Producció Publicitària i Below the Line a la Universitat Ramón Llull (Fundació Blanquerna). Professor col·laborador de la Universitat d’Andorra. Soci-consultor de SisèGrau.

Emprenedor: porta la teva idea de negoci al mercat

Emprenedor: porta la teva idea de negoci al mercat

Seminari . Empresa
Emprenedoria
     

Cambra de Comerç d'Andorra. Av. Prat de la Creu, 8. AD500 - Andorra la Vella. 

Del 29/11/2021 al 30/11/2021

de 09:30h a 13:30 h

Formació presencial. Aquest seminari va dirigit a tots aquells emprenedors que vulguin llançar un nou producte o servei al mercat i que desitgin emprendre aquest camí amb unes bases metodològiques i pràctiques que permetin incrementar les probabilitats d’èxit. Lluny d’oferir una fórmula matemàtica, aquest seminari ofereix una visió pràctica d’una filosofia empresarial innovadora que ens permet crear productes o serveis sota condicions d’incertesa extrema i canvis constants. Específicament, es tracta d’aprofitar aquesta incertesa per establir nous mètodes de gestió i producció, sent conscients que no només l’èxit determina els projectes, sinó també l’aprenentatge dels erros i escoltar al nostre públic objectiu.


Objectius: Aportar les nocions fonamentals en relació a la gestió de projectes àgils; Plasmar la nostra idea de negoci en un sol esquema i aplicar la filosofia del producte mínim viable; Oferir una visió eminentment pràctica dels primers passos a donar en el moment d’iniciar un nou projecte. Col·laboració tècnica: Carolina Bonnin, Project Manager a Lidera i co-fundadora de l’startup de videojocs Tanuki Game Studio. Graduada en Enginyeria Informàtica per la Universitat de Barcelona. Màster Universitari en Direcció de Projectes per la Universitat La Salle Ramón Llull. Estudiant d’últim curs de Psicologia per la Universidad Nacional de Estudios a Distancia. Durant la seva trajectòria professional ha ocupat el càrrec de professora associada a la Universitat de Barcelona en el grau d’Enginyeria Informàtica, així com Project Manager i programadora a diferents empreses. Aquest curs està 100% subvencionat pel Comú d’Andorra, i, per tant, és gratuït pels establiments radicats a la Parròquia d’Andorra la Vella.

Tècniques de planificació i gestió de projectes per a assessors comptables i fiscals

Tècniques de planificació i gestió de projectes per a assessors comptables i fiscals

Seminari . Empresa
Planificació; Gestió; Projectes; Comptabilitat
     

Cambra de Comerç d'Andorra. Av. Prat de la Creu, 8. AD500 - Andorra la Vella. 

Del 06/12/2021 al 07/12/2021

6 de desembre, de 9.30 a 13.30 h, i 7 de desembre, de 15.30 a 19.30 h

Formació presencial. Aquest seminari va dirigit a tots aquells professionals que treballin com a assessors comptables i/o fiscals, ja sigui dins d’un departament dins d’una empresa o per compte propi, i que desitgin obtenir eines i coneixements per tal de planificar i gestionar les diferents tasques del seu dia a dia.


Objectius: Oferir als assistents una base teòrica amb un enfoc eminentment pràctic de metodologies de gestió de projectes adaptades a l’àmbit comptable i fiscal. Oferir eines per poder dur a terme la planificació, execució, supervisió i tancament d’un projecte comptable i/o fiscal. Donar a conèixer eines col·laboratives que faciliten el procés de gestió i planificació de projectes.

Nous enfocs en la gestió de l’última milla

Nous enfocs en la gestió de l’última milla

Curs . Logística
Última milla
     

Cambra de Comerç d'Andorra. . Formació online. 

El 07/12/2021


El curs està pensat per a tots aquells professionals responsables en operacions de distribució, gestors logístics, gestors de trànsit i en general qualsevol persona involucrada en procediments de distribució d’última milla que necessitin optimitzar les seves operacions.


Objectius: La distribució capil·lar és una baula més en la cadena logística, segurament és una de les més complicades per a la seva gestió i per la gran quantitat de casuística que es pot produir durant la realització de la mateixa. Per a la seva correcta realització, s’ha de tenir en compte, entre altres aspectes, l’elecció del tipus de vehicle i les seves característiques, l’elecció del tipus de transport (propi o subcontractat), el sistema de planificació de rutes escollides, l’elecció del tipus de suport al transport de productes i, finalment, els tipus de rutes a realitzar, ja sigui fixa o variable. L’objectiu final que es persegueix es podria desglossar en dos sub-objectius molt clars, la satisfacció del client, és a dir, un bon servei, i d’altra banda, l’assoliment de costos mínims, sent competitius amb el servei realitzat. Mitjançant eines de simulació podem optimitzar les operacions de distribució d’última milla amb l’objectiu d’augmentar la qualitat del servei, optimitzar rutes, generar noves oportunitats i millorar els resultats obtinguts. En finalitzar el curs el participant podrà: 1. Identificar els processos de logística de l’e-commerce. 2. Conèixer la dinàmica de la distribució d’última milla. 3. Saber reduir el nombre de problemes i retards en els lliuraments. 4. Detectar lliuraments problemàtics i saber gestionar-los. 5. Optimitzar la planificació de rutes de transport.

Anàlisi de balanços per a l’avaluació de projectes d’inversió

Anàlisi de balanços per a l’avaluació de projectes d’inversió

Curs . Gestió d'Empreses
Inversió; Economia;
     

Cambra de Comerç d'Andorra. . Formació en línia. 

Del 13/12/2021 al 17/12/2021

de 09:30 h a 13:30 h

Curs adreçat a totes aquelles persones que hagin completat els cursos de comptabilitat I, II i III, així com a professionals de la comptabilitat que necessiten eines per avaluar diferents alternatives d’inversió. També dirigit a emprenedors que vulguin saber si el seu projecte empresarial és rentable abans de començar l’aventura.


Col·laboració tècnica: Equip de Crowe Andorra

Taller sobre resilència i gestió emocional per personal d’atenció al client

Taller sobre resilència i gestió emocional per personal d’atenció al client

Taller . Comerç
Atenció al Client
     

Cambra de Comerç d'Andorra. Av. Prat de la Creu, 8. AD500 - Andorra la Vella. 

El 14/12/2021

de 9.30 h a 13.30 h

Formació presencial. Fomentar una actitud resilient.


Objectius: 1. Donar eines per poder gestionar al client de manera adecuada tot i la situació actual 2. Entendre millor alguns mecanismes d’adaptació psicològics com son la resiliència i l’actitut 3. Conèixer millor les reaccions emocionals pròpies, de companys i usuaris. 4. Obrir un canal de comunicació de qualitat entre companys per fer suport mutu tot oferint un llenguatge comú. 5. Obtenir eines per ser capaç de gestionar l’adversitat, automotivar-se i oferir la millor versió d’un mateix. 6. Proporcionar eines per desconnectar i gestionar l’estrés provocat pel treball de cara al públic.

Com dissenyar un pla d’igualtat?

Com dissenyar un pla d’igualtat?

Curs . Empresa
Recursos Humans; Igualtat de Gènere
     

Cambra de Comerç d'Andorra. . Formació online. 

Del 14/12/2021 al 15/12/2021

de 9.30 h a 13.30 h

Adreçat a ropietaris, directors generals, directors i responsables de Recursos Humans o directius en general tant d’empreses privades com públiques que vulguin començar a familiaritzar-se amb la legislació que està a punt d’aprovar-se al País respecte a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no discriminació entre homes i dones.


Objectius: 1. Fer un anàlisi del marc legal i de la Proposició de Llei per establir les bases legals i l’exposició de motius que ha de complir el Pla d’Igualtat. 2. Activar els diferents elements per fer un diagnosi de la situació actual de l’empresa respecte la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. 3. Acompanyar als Departaments de Gestió de Persones i els equips directius o propietaris en l’elaboració de dit Pla a partir d’aquest diagnosi inicial i de la definició d’objectius i accions, seguint els requisits legals. 4. Analitzar els aspectes de valor afegit del Pla d’Igualtat enfocant cap a la conscienciació individual i col·lectiva de la necessitat de prendre acció en pro de la igualtat de tracte i oportunitats. 5. Definir els quick wins de la posta en marxa del Pla d’Igualtat respecte a la imatge de marca i com a benefici social pels empleats.

Nova llei qualificada de protecció de dades del Principat d’Andorra

Nova llei qualificada de protecció de dades del Principat d’Andorra (4a. edició)

Curs . Legislació
Protecció de Dades
     

Cambra de Comerç d'Andorra. . Formació Online. 

Del 11/01/2022 al 12/01/2022

de 9:30 h. a 13:30 h.

Adreçat a : 1. Personal dels sectors públic i privat que estiguin assumint o vulguin assumir el rol de Delegat de Protecció de Dades en les seves organitzacions. 2. Professionals de diferents àmbits (sector jurídic, tècnic o informàtic) que tinguin interès en la privacitat i la protecció de les dades personals. 3. Professionals que actuïn o desitgin actuar com a assessors en matèria de protecció de dades de caràcter personal o Delegats de Protecció de Dades. 4. Professionals que treballaran colze a colze amb els nous rols en matèria de protecció de dades personals: responsables de seguretat, responsables de “compliance”, responsables de departaments legals, etc.


Objectius: 1. Conèixer la nova Llei Qualificada de Protecció de Dades, així com les novetats, aspectes més rellevants i el seu règim sancionador. 2. Aprendre com abordar la regularització de les activitats de tractament de dades personals en el sí d’una organització. 3. Introduir el concepte de responsabilitat proactiva i les mesures associades a aquesta, com els anàlisis de riscos i les avaluacions d’impacte. 4. Aprendre a distingir entre seguretat de la informació i protecció de dades personals, i conèixer la interacció entre ambdues. 5. Entendre els rols de les noves figures que apareixen en l’àmbit de la protecció de dades: el nou rol de responsable del tractament, la figura del proveïdor de serveis com a encarregat del tractament, la figura de la corresponsabilitat, i la figura del Delegat de Protecció de Dades. 6. Entendre què canvia en el dret d’oposició dels interessats i quins nous drets els assisteixen, així com el perquè de la seva aparició. 7. Iniciar la formació de professionals que actuen o desitgen actuar com a assessors en matèria de protecció de dades de caràcter personal, Delegats de Protecció de Dades, Responsables de Seguretat, Responsables de Compliance, etc.

Albert Castellanos, proper ponent del Fòrum Empresarial Gran Penedès


Tornen els Fòrum Empresarials Gran Penedès en format presencial i esmorzar per a socis.

Enllaç Extern

L'Speed Dating 2021 es celebra a l'Auditori de FiraReus


L'1 de desembre el Clúster TICSud celebra l'esdeveniment de networking entre el talent de la Catalunya Sud i les empreses tecnològiques de la zona.

Enllaç Extern

Els cursos del Programa de Transformació Digital de Tarragona Impulsa.


Tarragona Impulsa té programats vuit seminaris online, de 3 hores de durada, que combinen les exposicions del docent amb els exercicis pràctics basats en els propis casos de les persones assistents, entre novembre de 2021 i febrer de 2022.

Enllaç Extern

Analitzant el Producte Interior Brut a la Catalunya Sud


Comparem el Producte Interior Brut per càpita de municipis i les comarques de la Catalunya Sud, envers la mitjana catalana i d'altres poblacions i comarques. De les tretze comarques que configuren la Catalunya Sud, només quatre superen la mitjana catalana en PIB per habitant: la Ribera d'Ebre, el Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

Enllaç Extern

OpenDataLab Tarragona analitzarà els resultats de l'acció col·laborativa #AccioDaterComerç


OpenDataLab Tarragona finalitza la temporada amb la presentació de l’Acció col·laborativa #AccioDaterComerç. Es presentaran els resultats de datasets localitzats que aporten valor al petit comerç, recopilant dades obertes.

Enllaç Extern

Sant Cugat acollirà el Talent & Knowledge Congress


El primer congrés internacional del talent i la transferència de coneixement es celebra els dies 26 i 27 de novembre. Aquest esdeveniment és organitzat per la Fundació Impulsa Talentum XXI.

Enllaç Extern

Creix Bon Dia TV


À Punt s’uneix al web ‘Bon dia TV’ junt amb IB3 i TV3 ampliant l'oferta audiovisual en català

Llegeix Més

La sèrie “Pirates a les Balears” arriba aquest diumenge 21 de novembre a les pantalles d’IB3 Televisió


Durant segles, les Illes varen ser un punt estratègic i d'especial interès comercial per als corsaris genovesos, africans o turcs, i les terres i boscos balears varen ser escenari de cruentes batalles. Els espectadors podran gaudir cada diumenge de la sèrie que demostra com els pirates i els corsaris formen part de l’ADN de la història dels habitants de les Balears.

Llegeix Més

TVE Catalunya : Efecte Collins


El programa de música de La 2, Efecte Collins, mostra amb molta cura les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els dijous i dissabtes.

Llegeix Més

33,4 milions d’euros serà el pressupost d'IB3 aquest 2022. 8,3 milions per a producció pròpia


IB3 destinarà 8,3 milions a producció pròpia en 2022, la major part amb productores balears. L'ens haurà de rebre un nou crèdit de 5,5 milions per part de la Comunitat mentre no es resolgui la controvèrsia judicial sobre la devolució de l'IVA. Manresa ha destacat que, en total, IB3 genera més de 1.100 llocs de treball cada any.

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

Quants diners es necessiten per sentir-se ric?


Article d'opinió de Josep Ramon Aixelà Ventura. "Al final consisteix a tenir la consciència i el poder realitzar a la vida el que més t'agrada, podent ser amo del teu propi temps alhora que vivint plenament i amb tranquil·litat."

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

#SINERGENTs “Del Metavers a la metaintel·ligència, més enllà de lo físic”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Peter Diamandis diu que els propers 30 anys viurem la següent etapa de la evolució, la metaintel·ligencia. Un futur proper en el que tots els nostres pensaments estarem connectats gràcies al nuvol a través d’interfases cervell-ordinador (BCI), la Intel·ligència artificial i l’arribada de l’home a d’altres planetes."

Llegeix Més

L'11 de desembre, I Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona


Les inscripcions estaran obertes fins al 30 de novembre o fins exhaurir les 180 inscripcions. Es pot escollir una de les 4 distàncies (20m, 40m, 60m, 1km), modalitat amb cadira de rodes o caminador i la possibilitat de participar sols o amb un acompanyant. El Parc Francolí de Tarragona acollirà aquesta activitat.

Enllaç Extern

Mou-te per l'Epilèpsia al Port de Tarragona


El 12 de desembre es durà a terme una caminada popular inclusiva oberta a tothom. La recaptació de l'esdeveniment es destinarà a la recerca mèdica sobre l'epilèpsia.

Enllaç Extern

Cicle de Xerrades sobre addiccions a Reus


La Biblioteca Pere Anguera de Reus acull tres xerrades sobre addiccions. 17/11 - Dr. Jose Carlos Bouso. Què és el CBD?. 24/11 - Mireia Ambrós. Relacions entre adolescència, cànnabis i perspectiva de gènere. 2/12 - “La bruixa verda”

Enllaç Extern

Setmana europea de la prevenció de residus a Tarragona


Del 20 de novembre al 9 de desembre de 2021, activitats gratuïtes als Centres Cívics tarragonins, destinades a reduir la generació domèstica de residus. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona, i de forma puntual també EMATSA.

Enllaç Extern

VEN'NUS - Mart Asfaltat


La sabadellenca està treballant en un nou EP.

Enllaç Extern

Poomse - Hipnosi i màgia


Primer senzill del disc 'Extinció, etc' (Espora Records, 2021)

Enllaç Extern

Martina diRosso - Summer Girl


La tarragonina ha tret un nou tema aquest agost

Enllaç Extern

Max Giesinger - Irgendwo da draußen


El videoclip oficial del nou senzill "Irgendwo da draußen" de Max Giesinger. L'àlbum "Vier" s'estrena el 12 de novembre de 2021.

Enllaç Extern

Netta - CEO


La cantant israeliana Netta, que va guanyar el Festival d'Eurovisió 2018, ha publicat aquest octubre un nou videoclip: CEO

Enllaç Extern

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més