InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net
 Teatre Tarragona  

Teatre Tarragona

Rambla Nova, 11 . 43003 - Tarragona

     

Teatre

  El Teatre Tarragona és un teatre a la italiana amb una platea i un amfiteatre, i amb aforament de 698 localitats. Construït el 1924 i després de diverses vicissituds i etapes, l'11 de desembre de 2012 torna a obrir les seves portes a la ciutat. Amb un edifici de nova planta obra de l’arquitecte tarragoní Xavier Climent, el teatre està construït al número 11 de la Rambla Nova, el principal passeig de la ciutat.agenda

Consulteu l'agenda oficial per tal de conèixer els últims canvis en la programació dels esdeveniments.Introducció a Il barbiere di Siviglia

Introducció a Il barbiere di Siviglia

Xerrada . Òpera

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 12/11/2021

De 18:30h a 19:00h

Com ve sent habitual amb totes les representacions operístiques, els Amics de l'Òpera de Tarragona oferiran una xerrada prèvia per a contextualitzar l'òpera.


El professor Josep Maria Rota Aleu parlarà del procés de gestació de l'òpera de Rossini, així com de la importància d'aquesta, i descriurà l'argument, els personatges i les veus.

Il Barbiere di Siviglia

Il Barbiere di Siviglia (Gioacchino Rossini 1792-1868). Cor Amics de l’Òpera de Sabadell. Orquestra Simfònica del Vallès.

Espectacle . Òpera

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 12/11/2021

De 19:00h a 20:30h

La longevitat d'il Barbiere di Siviglia de Rossini. Estrenada a Roma el 20 de febrer de 1816, en mig d'una tempesta de protestes que va canviar de signe a la segona representació (l'endemà), va significar per al compositor l'èxit més grandiós de tota la seva carrera. Aquesta perpetuació de l'èxit el deu en part aquesta obra a la gràcia del text de Beaumarchais (Le Barbier de Séville, 1775), bastant ben adaptat a la llengua italiana pel llibretiste Cesare Sterbini (1784-1831).


Aquesta feliç conjunció de text i música és la que ha donat a aquesta òpera la seva poc habitual longevitat en escena. El Barbiere que ens presenta novament l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell té el mèrit poc freqüent d'haver sobreviscut durant dos segles malgrat els notables canvis estètics pels quals ha passat el món de l'òpera, des de l'estil encara rococó lluït per Rossini en aquesta obra, passant pel belcantisme romàntic, l'onada forta del Verdi tardà i el verisme, i sobrevivint fins i tot les embranzides del llenguatge del segle XX musical. La redempció de totes aquestes barbaritats (a més de talls, adulteracions de tonalitats, etc.) va venir de mans de la mezzosoprano catalana Conxita Supervia, la veu de la qual tenia les qualitats òptimes per cantar el Barbiere com a mezzosoprano de coloratura. Va ser el director d'orquestra Vittorio Gui, un gran entusiasta de Rossini, qui la va animar a cantar el Barbiere en la seva versió original de mezzosoprano, el 1921. La mort prematura de la Supervia (març de 1936) i les guerres que va viure Europa van impedir que aquesta troballa musical no es repetís fins als anys 1940, quan Fedora Barbieri i Giulietta Simionato van començar a cantar Rossini en la tessitura original, cosa que ha motivat el retorn del repertori d'aquest autor al repertori internacional.

El gran comediant

El gran comediant. De Joel Joan i Héctor Claramunt

Espectacle . Teatre

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 13/11/2021

De 20:30h a 22:00h

El Llorenç i l'Ernest són dos grans amics de tota la vida. Els dos són actors, però han tingut carreres desiguals. Mentre que al Llorenç ha vist com la seva fama creixia (tant com el seu ego) fins a convertir-se en tot un divo del teatre català, l'Ernest no ha acabat mai de sortir-se'n. Quan finalment, als cinquanta anys, l'Ernest decideix tirar la tovallola, el Llorenç li etziba un discurs motivador digne dels millors coaches d'autoajuda del món, tot i que ell secretament el compadeix i creu que l'Ernest realment faria bé d'abandonar.


El que el Llorenç no podia preveure és que, contra tot pronòstic, el seu discurs motivador sembla que realment ha calat i l'Ernest fa un gir radical a la seva vida. De sobte les coses comencen a anar-li molt bé, en tots els sentits, molt més bé del que en Llorenç pot suportar. La seva compassió pel seu amic de l'ànima es transforma en una gelosia incontrolable, i a partir d'aquell moment el Llorenç farà tot el que pugui per sabotejar l'èxit del seu gran amic. Tot s'hi val, en aquesta competició perduda, que arribarà a ser literalment una qüestió de vida o mort.

Solitudes

Solitudes

Espectacle . Teatre

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 14/11/2021

De 19:00h a 20:30h

Torna a Tarragona Kulunka Teatro i ens presenten "Solitudes", una història que, a través de l'humor, aprofundeix en la soledat i la incomunicació dels membres d'una família. El protagonista de l'obra se sent incomprès perquè, com quasi tota la gent gran, s'adona que la seva vida s'ha convertit pràcticament en una espera i ja només desitja coses senzilles. Coses tan simples que els altres no arriben a valorar-ne la importància real.


El més extraordinari d'aquesta història és que, contra tot pronòstic, l'ancià no es resigna i lluita amb determinació i dignitat pels petits desitjos, als quals no renúncia. Un fet que tindrà conseqüències per a ell mateix i per als qui l'envolten. L'espectacle és un viatge per universos quotidians que combinen de manera magistral la gravetat amb el somriure i conviden a la reflexió d'una manera commovedora. L'obra ha aconseguit el Premi Max 2018 en les categories de «Millor espectacle de teatre» i «Millor composició musical» i el Premi Ercilla a la «Millor producció basca».

TEDxTarragona

TEDxTarragona

Conferència . TEDx

      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 20/11/2021

De 17:00h a 20:45h

TEDxTarragona és un esdeveniment anual únic que reuneix ments inquietes i brillants per explorar en comunitat idees que valen la pena ser difoses. Des de la primera edició, el 2015, TEDxTarragona s’ha convertit en un espai ideal per difondre idees innovadores i inspirar el canvi. Amb centenars d’assistents i milers de visualitzacions dels vídeos a Internet, es contribueix a impulsar el canvi a Tarragona.


A les xerrades hi han intervingut científics, músics, escriptors o historiadors, entre molts d’altres. Alguns dels noms més destacats que hi han participat són la religiosa Sor Lucía Caram, el científic Samuel Sánchez, l’escriptora Roser Amills, l’enòloga Sara Pérez, l’historiador Joaquín Ruiz de Arbulo, l’assessora d’imatge Andrea Vilallonga o el pensador Javier Creus, només per citar-ne alguns.

Soc feliç

Soc feliç. Cia. Dàmaris Gelabert

Espectacle . Infantil
Musical
      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 21/11/2021

De 12:00h a 13:00h

Soc feliç és una nova i sorprenent proposta que va més enllà dels concerts de la Dàmaris per esdevenir un espectacle de teatre musical. Un homenatge a les arts escèniques (música, circ, titelles, dansa… i la màgia del teatre), on tot és possible. Una preciosa història sobre allò que realment fa sentir-nos feliços, sobre l’amistat, l’entrega als altres, els camins equivocats que cal redreçar i l’amor al teatre.


A l’escenari, la Dàmaris s’acompanya de la simpàtica i fidel Caterina i de David Cuspinera, coneguts pels infants per la seva col·laboració amb la Dàmaris en diferents videoclips i espectacles. Com sempre, la música esdevé l’eix transversal, amb una instrumentació brillant i inusual, interpretada en directe a dalt de l’escenari per tres músics. Seixanta minuts farcits de sorpreses i complicitats entre els que són a l’escenari i el públic, implicat des del primer moment en una aventura divertida, excitant i molt emotiva no només per a la canalla, sinó també per als adults que els acompanyen. Espectacle per a tota la família, especialment per a nens/es de 3 a 12 anys.

The Magical flute

The Magical flute, dins del cicle "Música per a tothom". Marta Torres Balcells, flauta.

Concert . Música
Música Clàssica
      

Teatre Tarragona. Rambla Nova, 11. 43003 - Tarragona. 

El 23/11/2021

De 19:00h a 20:00h

"The Magical Flute" és un programa on la flauta travessera es presenta com a únic instrument encarregat d'enamorar al públic, mostrant la versatilitat del seu so gràcies a l'extens repertori compost al llarg de cinc segles.


Escoltarem des de "Les Folies d'Espagne" fins a la música dels compositors del nostre país, passant per l'impressionisme de Debussy i la potència tímbrica de Berio. Un concert complet de la mà de l'increïble so de la flauta travessera, que no deixarà indiferent a ningú. Programa: Obres de: F. López-Martín, G. Ph. Telemann, F. Kuhlau, F. Tárrega, C. Debussy, I. Albéniz.

Albert Castellanos, proper ponent del Fòrum Empresarial Gran Penedès


Tornen els Fòrum Empresarials Gran Penedès en format presencial i esmorzar per a socis.

Enllaç Extern

L'Speed Dating 2021 es celebra a l'Auditori de FiraReus


L'1 de desembre el Clúster TICSud celebra l'esdeveniment de networking entre el talent de la Catalunya Sud i les empreses tecnològiques de la zona.

Enllaç Extern

Els cursos del Programa de Transformació Digital de Tarragona Impulsa.


Tarragona Impulsa té programats vuit seminaris online, de 3 hores de durada, que combinen les exposicions del docent amb els exercicis pràctics basats en els propis casos de les persones assistents, entre novembre de 2021 i febrer de 2022.

Enllaç Extern

Analitzant el Producte Interior Brut a la Catalunya Sud


Comparem el Producte Interior Brut per càpita de municipis i les comarques de la Catalunya Sud, envers la mitjana catalana i d'altres poblacions i comarques. De les tretze comarques que configuren la Catalunya Sud, només quatre superen la mitjana catalana en PIB per habitant: la Ribera d'Ebre, el Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

Enllaç Extern

OpenDataLab Tarragona analitzarà els resultats de l'acció col·laborativa #AccioDaterComerç


OpenDataLab Tarragona finalitza la temporada amb la presentació de l’Acció col·laborativa #AccioDaterComerç. Es presentaran els resultats de datasets localitzats que aporten valor al petit comerç, recopilant dades obertes.

Enllaç Extern

Sant Cugat acollirà el Talent & Knowledge Congress


El primer congrés internacional del talent i la transferència de coneixement es celebra els dies 26 i 27 de novembre. Aquest esdeveniment és organitzat per la Fundació Impulsa Talentum XXI.

Enllaç Extern

Creix Bon Dia TV


À Punt s’uneix al web ‘Bon dia TV’ junt amb IB3 i TV3 ampliant l'oferta audiovisual en català

Llegeix Més

La sèrie “Pirates a les Balears” arriba aquest diumenge 21 de novembre a les pantalles d’IB3 Televisió


Durant segles, les Illes varen ser un punt estratègic i d'especial interès comercial per als corsaris genovesos, africans o turcs, i les terres i boscos balears varen ser escenari de cruentes batalles. Els espectadors podran gaudir cada diumenge de la sèrie que demostra com els pirates i els corsaris formen part de l’ADN de la història dels habitants de les Balears.

Llegeix Més

TVE Catalunya : Efecte Collins


El programa de música de La 2, Efecte Collins, mostra amb molta cura les propostes d'artistes ben diferents i referencials a Catalunya. Dirigit per Gonzalo Bello, s'emet els dijous i dissabtes.

Llegeix Més

33,4 milions d’euros serà el pressupost d'IB3 aquest 2022. 8,3 milions per a producció pròpia


IB3 destinarà 8,3 milions a producció pròpia en 2022, la major part amb productores balears. L'ens haurà de rebre un nou crèdit de 5,5 milions per part de la Comunitat mentre no es resolgui la controvèrsia judicial sobre la devolució de l'IVA. Manresa ha destacat que, en total, IB3 genera més de 1.100 llocs de treball cada any.

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

Quants diners es necessiten per sentir-se ric?


Article d'opinió de Josep Ramon Aixelà Ventura. "Al final consisteix a tenir la consciència i el poder realitzar a la vida el que més t'agrada, podent ser amo del teu propi temps alhora que vivint plenament i amb tranquil·litat."

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

#SINERGENTs “Del Metavers a la metaintel·ligència, més enllà de lo físic”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Peter Diamandis diu que els propers 30 anys viurem la següent etapa de la evolució, la metaintel·ligencia. Un futur proper en el que tots els nostres pensaments estarem connectats gràcies al nuvol a través d’interfases cervell-ordinador (BCI), la Intel·ligència artificial i l’arribada de l’home a d’altres planetes."

Llegeix Més

L'11 de desembre, I Cursa Inclusiva i Adaptada de Tarragona


Les inscripcions estaran obertes fins al 30 de novembre o fins exhaurir les 180 inscripcions. Es pot escollir una de les 4 distàncies (20m, 40m, 60m, 1km), modalitat amb cadira de rodes o caminador i la possibilitat de participar sols o amb un acompanyant. El Parc Francolí de Tarragona acollirà aquesta activitat.

Enllaç Extern

Mou-te per l'Epilèpsia al Port de Tarragona


El 12 de desembre es durà a terme una caminada popular inclusiva oberta a tothom. La recaptació de l'esdeveniment es destinarà a la recerca mèdica sobre l'epilèpsia.

Enllaç Extern

Cicle de Xerrades sobre addiccions a Reus


La Biblioteca Pere Anguera de Reus acull tres xerrades sobre addiccions. 17/11 - Dr. Jose Carlos Bouso. Què és el CBD?. 24/11 - Mireia Ambrós. Relacions entre adolescència, cànnabis i perspectiva de gènere. 2/12 - “La bruixa verda”

Enllaç Extern

Setmana europea de la prevenció de residus a Tarragona


Del 20 de novembre al 9 de desembre de 2021, activitats gratuïtes als Centres Cívics tarragonins, destinades a reduir la generació domèstica de residus. Organitzat per Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona, i de forma puntual també EMATSA.

Enllaç Extern

VEN'NUS - Mart Asfaltat


La sabadellenca està treballant en un nou EP.

Enllaç Extern

Poomse - Hipnosi i màgia


Primer senzill del disc 'Extinció, etc' (Espora Records, 2021)

Enllaç Extern

Martina diRosso - Summer Girl


La tarragonina ha tret un nou tema aquest agost

Enllaç Extern

Max Giesinger - Irgendwo da draußen


El videoclip oficial del nou senzill "Irgendwo da draußen" de Max Giesinger. L'àlbum "Vier" s'estrena el 12 de novembre de 2021.

Enllaç Extern

Netta - CEO


La cantant israeliana Netta, que va guanyar el Festival d'Eurovisió 2018, ha publicat aquest octubre un nou videoclip: CEO

Enllaç Extern

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més