InfoPunt
Les notícies d'InfoPunt, també a elDirectori.net

Presentació del projecte RESETTING al Tecnoparc

Publicat el 18/02/2022

Font Foto: Clúster TIC Sud
El projecte europeu Resetting recolzarà 14 pimes turístiques de Tarragona per millorar-ne les competències i capacitats en la seva transformació digital.

Impuls a la transició de les pimes turístiques europees cap a models més intel·ligents, sostenibles, resilients i circulars.

El projecte RESETTING neix amb l’objectiu de servir com eina de rellançament dels models de turisme intel·ligent i sostenible a través de la digitalització i les tecnologies innovadores. La integració de solucions innovadores impulsades digitalment redueix càrregues innecessàries, millora la qualitat de l’experiència turística i contribueix a la descarbonització del sector i a un creixement econòmic més inclusiu tant per a les pimes com per als residents dels destins.Aquest projecte ajuda a millorar la competitivitat de 60 pimes ubicades en 5 països europeus (Portugal, Espanya, Itàlia, Albània i Grècia), que manquen de recursos, habilitats i capacitat per a mantenir-se al dia amb el desenvolupament tecnològic i, en conseqüència, per a introduir constantment solucions innovadores. La finalitat és que aquest impuls condueixi a nous models de negoci que arrelin a Europa.

Un total de 14 petites i mitjanes empreses turístiques de la demarcació de Tarragona seran escollides per millorar les seves capacitats empresarials i, alhora, incorporar solucions digitals innovadores que els permetin la transició cap a models operatius més resilients, sostenibles i circulars, en el marc del projecte europeu RESETTING, coordinat pel centre tecnològic Eurecat.


A la demarcació de Tarragona, el projecte compta com a socis amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona i l’Associació Clúster TIC Catalunya Sud, i amb el suport de la Diputació de Tarragona.

En paraules del cap de Partenariats Globals i Innovació Turística del Departament de Consultoria tecnològica d’Eurecat, Ignacio de las Cuevas, “el testeig i la integració de noves solucions digitals contribuirà a reduir càrregues innecessàries, a millorar la qualitat de l’experiència turística i a la descarbonització del sector”.


RESETTING, que es durà a terme fins al mes de juny de 2024, és un projecte basat en la cocreació i la innovació que busca unir els empresaris amb els objectius comuns de reiniciar el turisme amb l’impuls de la innovació i de forma alineada amb la doble transició digital i ecològica.

“És un orgull que projectes internacionals tan potents com aquest s’implantin al nostre territori i, així, se’n puguin beneficiar directament PIMES del sector turístic”, ha assegurat la presidenta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, Berta Cabré, qui ha afegit que “totes les empreses de la demarcació tenim claríssim que tant la digitalització, com la sostenibilitat i l’ús de tecnologies innovadores són tres de les claus del nostre sector, ja no del futur, sinó del present. Segur que les PIMES que participaran en el RESETTING s’impulsaran cap a nous horitzons, és una oportunitat que segur que en trauran molt de rendiment”.


Aquest projecte transnacional, liderat per Eurecat i finançat per l’Agència EISMEA de la Unió Europea a la convocatòria COSME, compta amb la participació de 8 socis que fomenten la col·laboració entre institucions del coneixement, associacions empresarials i organitzacions públiques, per estimular la innovació en el sector turístic i rellançar models de negoci de turisme intel·ligent i sostenible a Europa.

El president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón, ha destacat el paper clau de la tecnologia en aquest projecte. “Oferirem a les empreses les eines tecnològiques i la formació per fer aquesta transformació digital tan necessària cap a un model més competitiu i sostenible. Volem ajudar al sector turístic en aquest canvi i marcar la diferència”, ha dit.Món Notícies (12/07/2022)

Gazprom redueix subministrament gas a Itàlia. Crisi a Ucraïna: Ajuts a empreses alemanyes. El primer ministre eslovè visita Berlín. Les dades de mil milions de persones, a la venda al mercat negre,

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern


Zoo

Panya

País Valencià

Enllaç Extern


Maria Jaume

Me desplom

Balears

Enllaç Extern

Xarxa d'Oficines a l'Exterior d’ACCIÓ

Directori de la xarxa d'oficines a l'exterior d'ACCIÓ - Agència per a la Competitivitat de l'Empresa

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern

Newsletter

Recull de Notícies i Agenda 12/07/2022

Enllaç Extern


Rufino Mesa

Pacte amb la Natura

iTGN

Enllaç Extern

Sóc la d'ahir


Samantha

País Valencià

Enllaç Extern

Nova secció a InfoPunt: iTGN Videos!

A partir d'ara podreu accedir a les seves creacions des de la nostra app.

Gràcies a iTGN per confiar en nosaltres per poder compartir la vostra creació audiovisual

iTGN

Ets d'Euforia de TV3 ? Ets de DueldeVeus d'Àpunt ? O t'apuntes a ambdós?


T'ho penses perdre?

Dos projectes de talents musicals com el català #EufòriaTV3 i el valencià #DueldeVeus posen sobre la taula que l'entreteniment en el nostre idioma és possible. Tindrà continuïtat aquest petit esclat de màgia?

TV3 / Àpunt

Enllaç Extern

Barcelona acull el Barcelona Deep Tech Summit aquest setembre

Barcelona celebrarà el primer congrés Deep Tech per posicionar l’emprenedoria de base científica a la ciutat

Contingut Només Mecenes Patreon

Enllaç Extern


Sergi Quiñonero

Art i Natura

iTGN

Enllaç Extern


Pere Fort/ Púlsar Art total

La persistència de l'inexistent (Work in progress)

iTGN

Enllaç Extern

#SINERGENTs: Tecnodiplomacia o humanisme tecnològic.


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "L'acord va més enllà de la digitalització i busca la projecció exterior i el lideratge, a través d'una política exterior tecnològica, quelcom que seria nou a Alemanya i que ja practiquen països com Dinamarca amb les seves Ambaixades Tecnològiques, EUA amb l’ anunciada estructura del Departament d'Estat per defensar els seus interessos en assumptes tecnològics, o les reunions d'alt nivell d'Emmanuel Macron amb les Big Tech."

Llegeix Més

#SINERGENTs: “Fes l’amor i no la guerra digital”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Irlanda, al igual que Hongria i Estònia es van sumar al acord polític perquè en realitat ja no viuen dels incentius. Com sempre en aquests temes, la regulació va per darrera de la tecnologia o com diríem popularment “feta la llei digital, feta la trampa amb les dades” i el fet és que el nou or no és els diners, sinó les dades. "

Llegeix Més

#SINERGENTs “ No estem morts, estem de parranda tecnològica”


Article d'opinió d'Àurea Rodríguez. "Actualment el volum de transaccions en cripto-actius diari és molt més gran que el de l’or i aviat serà més gran que qualsevol moneda per un motiu senzill, és un actiu global. El dolar ho va intentar però continua global sota la reserva federal de USA."

Llegeix Més

Pla Director Urbanístic del Sistema Metropolità


Article d'opinió de Josep-Maria Arauzo-Carod (ECO-SOS i Universitat Rovira i Virgili). "Aquesta és la 2ª àrea metropolitana de Catalunya per darrere de la de Barcelona, però a diferència d’aquesta amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el Camp no disposa d’una estructura de governança que permeti un govern conjunt d’aquest territori."

Llegeix Més

L'ISE 2022 arriba finalment a Barcelona


Després de 16 anys a Amsterdam, l'esdeveniment més important de l'audiovisual a Europa arriba a la Ciutat Comptal. Més de 800 expositors, repartits en sis Zones Tecnològiques en cinc pavellons de la Gran Via, mostraran les novetats en el món audiovisual.

Barcelona

Llegeix Més

Finalitza la Mobile Week Barcelona 2022


La Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital, ha clausurat la sisena edició de Mobile Week Barcelona com a l’any més participatiu del seu llegat: set dies, més de 60 activitats, 40 entitats col·laboradores, 80 ponents, dels quals el 60% eren dones i 4.500 participants.

Barcelona

Llegeix Més


Mobile Week a Sant Pere de Ribes

La Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes acollirà la conferència ‘Metavers’ a càrrec d’Álex Moga, el dia 11, així com dos tallers; un de digitalització per a persones emprenedores, petits comerços i PYMES, i un segon sobre màrqueting digital, els dies 12 i 13 de maig respectivament, a càrrec d’Albert Gil López, en dues sales diferents.

Mobile Week

Llegeix Més

2a edició del Festival de cinema LGTBIQ+ Endimaris


El certamen se celebra del 20 al 28 de maig i oferirà una programació protagonitzada pel col·lectiu LGTBIQ+ i dirigida a tots els públics.

En el marc del certamen, la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sitges organitza la primera jornada de guionistes Endimaris Script que comptarà amb la participació de la directora de cinema, Judith Colell; el director, Alberto Evangelio; i el productor cinematogràfic, David Matamoros.

Sitges

Llegeix Més

#VineAlsTeusMuseus


Els Museus de Reus ofereixen portes obertes a totes les exposicions, tant a les temporals com a les permanents, com a part d'aquesta campanya. Visites gratuïtes els dies 12, 13, 14 i 16 d’abril en el seu horari habitual, al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i al d’Art i Història.

Reus

Llegeix Més


Espais Vius d'Art 2022

l'Espluga de Francolí

Llegeix Més

Barraques 2022


Les Barraques de Sitges presenten el cartell complet del 2022

Del 12 al 15 d'agost

Llegeix Més

Persones nedant a un cenote del Yucatan.


Jardins submarins i plantes aquàtiques a un cenote mexicà, a la península del Yucatan. Aquest fenomen càrstic es dóna arran de l'enfonsament del sostre de cavernes càrstiques, donant lloc a la formació d'estanys profunds, molts d'ells a cel obert.

Llegeix Més

Lisboa


El Mouraria és un dels barris més antics de Lisboa, al costat del barri tradicional d'Alfama. El barri també està associat al fado.

Llegeix Més

Parc Nacional de Huangshan


Vista dels núvols i el pi als pics del Parc Nacional de Huangshan. Veiem el paisatge de les muntanyes Huangshan (o Muntanyes Grogues) durant la temporada d'hivern. El Parc està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i es troba a la província d'Anhui, a la Xina.

Llegeix Més

Colònia


Vista del centre de Colònia, la ciutat més poblada del land alemany del Rin del Nord-Westfàlia, amb la Catedral i l'Estació Central de Ferrocarril.

Llegeix Més